Съветът на жените в бизнеса обяви първата Лидерска академия

PresconfПървият проект на Съвета на жените в бизнеса у нас е стартът на Лидерска академия – безплатна обучителна лидерска програма в шест еднодневни модула. Това обяви на специална пресконференция Боряна Манолова, главен изпълнителен директор на Siemens България и председател на Съвета на жените в бизнеса.

Обученията ще бъдат водени от професионални трейнъри и са насочени към опознаване на силните и слабите страни чрез емоционална интелигентност, даване и получаване на обратна връзка, ролята и управлението на различията в компания и т.н. Предвиден е и тиймбилдинг, интерактивно обучение за работа в екип и сътрудничество. Това съобщи Екатерина Кирилова, директор “Маркетинг и клиентски сегменти“ в УниКредит Булбанк, която представи Академията.

В Лидерската академия, випуск 2014/2015, могат да кандидатстват дами с 3 и повече години опит на мениджърска позиция, собственици или управители на малък и среден бизнес и др. с желание и инициативност да развиват лидерските си умения за разширяване на бизнеса или поемане на по-големи лидерски отговорности.
Избраните кандидати ще бъдат поканени през май 2014 г. на първия модул от Лидерската академия. Шестте еднодневни обучения ще се проведат през май, юни, септември, ноември 2014г., и януари и февруари 2015 г. Членовете на Съвета на жените в бизнеса и на управителния съвет на организацията планират да се включват в обученията и, опознавайки участничките в Академията, да започнат с тях Менторска програма.

Съветът е отворен за подкрепа и от господа, които могат да допринесат за мисията му. Затова дамите от съвета бяха поканили на събитието Левон Хампарцумян, председател на УС и главен изпълнителен директор на УниКредит Булбанк. „Подкрепата за увеличаването на броя на дамите на лидерски позиции не е модна тенденция или временно явление, а почива на здрава икономическа логика. Редица изследвания показват, че компаниите с балансирани управителни съвети постигат по-добри резултати, имат по-добра възвращаемост на инвестициите и по-добра продуктивност и печалби. Затова проекти за насърчаване на жените особено в сферата на малкия и среден бизнес са изключително ценни“, каза Левон Хампарцумян.

Съветът на жените в бизнеса е създаден от дами на най-високи мениджърски позиции с доказан опит в управлението и корпоративната култура. Членове на борда на организацията са и Диана Манева, главен изпълнителен директор на Generali Insurance България; Максим Майер, главен редактор на списание „Мениджър“; Жулиета Серафимова, генерален мениджър на „Гранд хотел София”; Ваня Минкова, директор „Човешки ресурси“, ЧЕЗ България, Валентина Диканска, главен изпълнителен директор на BASF и Зоя Паунова, главен изпълнителен директор на „Астра Зенека България”.

Организацията е отворена за нови членове, изявени мениджъри или представители на организации с опит и корпоративна култура, които споделят ценностите й.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *