Съвети при покупка на селска къща

Pazarluk.com - Недвижими имоти, Обяви за къщи и вили

По време на периода на социална изолация, интересът към крайградските недвижими имоти се увеличава. Това се дължи на факта, че за много хора е трудно да бъдат в карантина, заключени между четири стени. Пандемията предизвика интерес не само към наема на вили, но и към потенциалната възможност за покупка на селска къща. Огромното желание за покупка на къща е основната причина за грешки при избора на недвижим имот.

Разказваме ви за най-често срещаните грешки, които купувачите правят при избора на крайградски недвижими имоти, каквито обяви може да откриете в Pazarluk.com.

Покупка на селска къща – не правете прибързани решения

Много купувачи на селски къщи, които преди това не са имали опит в придобиването на такива недвижими имоти, смятат, че ако една селска къща изглежда добре и не е на 100 години, тя е в добро състояние. Такова мнение се формира при оглед на фасадата и интериора, след което купувачите бързат да подпишат договор за продажба. Всъщност на пазара на селски къщи има достатъчен брой неликвидни оферти. Дори козметичното състояние на къщата да е приемливо, самата конструкция на къщата може да не е безопасна. За да не попаднете в неприятна ситуация, можете да поръчате техническа експертиза. Специалистът ще провери състоянието на комуникациите и структурата на селската къща, ще насочи вниманието на потенциалните купувачи към възможни проблеми и ще предскаже цената на ремонта. Също така трябва да проверите мазето, тавана и покрива. Мухълът и други проблеми в тези области веднага ще показват потенциални проблеми в бъдеще.

При покупка на селска къща много често потенциалният купувач ходи на оглед на имота, заедно с цялото семейство. Макар селската къща да е планирана като място за семейни събирания, по време на огледа трябва да не намесвате и останалите членове на семейството. Ако го направите, това ще доведе до разсейване както на Вашето внимание, така и на вниманието на агента, с който работите. Ето защо е важно, преди да прегледате и вземете решение, да съставите скала от приоритети: кое е важно и кое е второстепенно за всички бъдещи жители на къщата. И на тръгване е достатъчно да вземете само още един човек с вас.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *