СУ ще бъде домакин на първата конференция в Европа за филология и бизнес и за кариерно развитие в хуманитарните науки

SlavConf е международна конференция за хуманитаристика, бизнес и образование. Създадена е от студенти и млади учени на основата на магистърскитепрограми във Факултета по славянски филологии на Софийския университет.

Официалното откриване на двудневната конференция е на 13 октомври от 10.00 часа в Аулата на Софийския университет „Св. Климент Oхридски“. Конференцията е насочена към студенти, преподаватели, организации, хора от бизнес средите и образователния сектор. Тя е отворена и за ученически групи, за да изберат образованието си в разнообразните възможности на хуманитарните науки.

Темите на лекциите и панелите са свързани с алтернативите на академичното развитие. Основните цели на форума са поддържането на връзката между университета и бизнеса; развитието на културата и иновациите в хуманитарния сектор; повишаването на възможностите за работа на студенти и хуманитаристи; обосноваване на основните дейности за управлението на бизнес, свързан с хуманитарните науки и тези от образователния сектор и други.

Първата лекция ще бъде на редакторска тематика от Анжела Кьосева – собственик на издателство и редактор. Директорът на Националната финансово-стопанска гимназия Мая Гешева ще говори за управлението в образователния сектор, а директорът на новото иновативно училище в Бургас ОУ „АлександърГеоргиев – Коджакафалията“ Михаил Ненов ще представи иновации в образованието.

По темите за културно наследство, уеб присъствието ще дискутират писатели, учители и други, които ще представят своя практически опит. В рамките на конференцията ще има организирани щандове, където присъстващите могат да намерят своя следващ стаж или нов бизнес партньор.

Пълната програма ще намерите на сайта на събитието – www.slavconf.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *