СУ организира подготвителна седмица по моделиране

Софийски университетОт 7 до 11 септември Софийският университет „Св. Климент Охридски“, съвместно с Института по математика и информатика и Института по информационни и комуникационни технологии при БАН, организират Подготвителна седмица по моделиране за студенти и докторанти.

Събитието ще събере близо 20 изявени студенти в областта на математиката и информатиката от Софийския университет и Пловдивския университет, които в рамките на пет дни ще работят интензивно по задачи, мотивирани от конкретни индустриални приложения. Целта е студентите да добият умения да прилагат своите математически знания в реални проекти от интерес за бизнеса. Така те ще могат да се подготвят и за участие в традиционния уъркшоп 113th European Study Group with Industry, който ще се проведе от 14 до 17 септември 2015 г и по време на който участниците – утвърдени и млади учени, докторанти и студенти – ще работят по проекти, поставени от представители на българската индустрия, възникнали в тяхната практика.

Двете събития са част от инициативите, имащи за цел да засилят връзките между академичната общност и индустрията в България. Подготвителната седмица по моделиране ще бъде и подготовка за Седмицата по моделиране на Европейския консорциум по математика в индустрията, на която България ще е домакин през 2016 година и която ще събере над 60 студенти от някои от най-елитните европейски университети.

——————————————————————————————————————————–

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *