Вторият брой на електронния вестник за образование, наука и познание Uchi.bg излезе днес. В него читателите ще открият актуални и любопитни новини и теми от сферата на образованието и технологиите.

Специален гост в броя е Павлина Върбанова, доктор по български език, дългогодишен автор на учебници и помагала, и създател на платформата “Как се пише?”. Тя обяснява защо добрата езикова култура е важна за всички сфери на живота ни и споделя мнението си за това как пандемията се отразява на образованието у нас.

Специално интервю за вестник Uchi.bg даде и създателят на платформата Znam.be Ангел Георгиев. Той разказва как се отразява дистанционното обучение на децата, според практиката му на учител, и посочва работещи и успешни образователни практики в извънредната ситуация днес.

Още теми от броя:

Как ученици, родители и учители да извлекат максимума от дистанционното образование?
Сугестопедия – педагогика за скритите резерви на човешкия ум
Пет открития, които направиха образованието по-достъпно
Изкуственият интелект – можем ли да създадем разум чрез технология?
Големите загадки на астономията
Как „Интернет на нещата“ ще промени света около нас
Летящите дронове вече навлизат в живота ни
Намираме се пред революционна промяна на професиите

От страниците на вестника ще научите полезни практически съвети за това как да си създадем мобилно приложение чрез App Inventor, как да се научим да рисуваме комикси, както и техники за ранно развитие при децата. Изданието е напълно безплатно и достига до множество училища, университети, образователни организации и институции от цялата страна.

Вестник Uchi.bg e първото по рода си издание у нас, изцяло фокусирано върху темите за промените в образованието, самоусъвършенстването, информационните технологии, науката, бъдещето и много други интересни сфери.

Ако искате да се абонирате за безплатния електронен вестник Uchi.bg, пишете ни на info@uchi.bg.

Вторият брой на вестник Uchi.bg можете да изтеглите от ТУК

Първият брой на изданието е достъпен ТУК

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *