Студентските съвети откриха най-мащабното си зимно събитие

0

С невиждан интерес стартира дванадесетото издание на Зимен университет и Университетски зимни игри, организирани от Националното представителство на студентските съвети в България (НПСС) и Асоциация за университетски спорт “Академик” (АУСА).

След прекъсване от две години, поради ограничителните мерки и епидемиологичната обстановка в страната, мероприятието се завърна с пълна сила с над 350 студенти, заявили желание за участие.

Събитието се откри от председателя на НПСС – Даниел Парушев, председателя на АУС „Академик“ – доц. Златко Джуров и от изп. директор на „Пампорово“ АД – Мариян Беляков с поздравителни слова към участниците и кратка програма с народни танци.

Гост беше и бившият председател на НПСС Даниел Йорданов (2006-2008 г.), който припомни за времето, когато игрите са стартирали за първи път, а именно през 2009г.

Програмата за тази година предвижда състезания в шест категории – Национален университетски шампионат по ски алпийски дисциплини, сноуборд и ски бягане, както и ски рали, бърза шейна и снежна щафета.

Основна цел на Национални университетски шампионати е излъчването на национални индивидуални шампиони, както и номинирането на призовите висши училища. Но има и още нещо, което не остава на последно място.
С

рещата на участниците от университети от цялата страна е не само със състезателна цел, но и за да се насърчи непрофесионалният спорт и да създаде по-добър диалог сред студентската общност в академичния дух и в духа на университетското спортно движение.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *