Студенти ще пеят благотворително за студенти с физически увреждания

0

0000Фондация „КГБ – Клуб на готините баби” и фондация „Сила за живот” организират благотворителен концерт в подкрепа на студенти с физически увреждания. Събитието е част от кампанията „Колкото повече – толкова повече” и ще се състои на 25.09.2014 г. от 19.00 часа в аулата на Висшето училище по застраховане и финанси, гр. София, кв. „Овча Купел“, ул. „Гусла“ №1. Цената на билетите за благотвортелния концерт е 15 лв.

Фондация „Клуб на готините баби” е приела за своя кауза подкрепата на студенти с физически увреждания по време на следването и при търсенето на подходяща работа след завършване на образованието. През учебната 2013/2014 г. организацията е подпомогнала 12 студенти, предоставяйки им специални приспособления и учебни пособия.

Планира се също създаването на виртуална библиотека с учебници, адаптирани за незрящи хора. В момента държавата поема сканирането на едва 15% от учебниците на един студент. Адаптирането на останалата част от научната литература, необходима за следването му, студентът трябва да финансира сам. „Клуб на готините баби” се надява, че с помощта на дарители, ще продължават да подкрепя младите хора със специални потребности, които въпреки трудностите, са решени да продължат образованието си.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *