Студени на Нов български университет с инициатива “НБУ за Украйна”

0

Студентски съвет на Нов български университет организира серия от събития в подкрепа на украинските студенти и докторанти и се включва в инициативите на БЧК и „Център на бесарабските българи в България“ за набиране на средства и хуманитарна помощ. Организацията е под патронажа на проф. Пламен Дойнов, д.н., ректор на Нов български университет, който ще отправи и специално послание.

През цялата седмица ( 7-11 март) в НБУ ще има благотворителен базар, където ще бъдат изложени творби на студенти, преподаватели и бивши възпитаници на НБУ, а всички средства от продажбите  ще бъдат дарени на Български Червен кръст (Bulgarian Red Cross) в помощ на Украйна.

Специален пункт в университета ще събира дрехи, спално бельо, медицински консумативи и лекарства, които са необходими на БЧК за изпращане на хуманитарна помощ към Украйна или за предоставяне на центрове за бежанци.

Във вторник (8 март) от 17:00 ч. ще се проведе литературно четене със специалното участие на проф. д.н. Пламен Дойнов, доц. д-р Йордан Ефтимов и доц. д-р Морис Фадел.

В същия ден, в 18 часа, в Университетски театър на НБУ на една сцена ще излязат студентската група Froyd, блус рок бандата „Магистри“ на проф. Евгений Дайнов, младият музикант Георги Велизаров, когото познаваме от “България търси талант” и Илиян Китанов от “Мръсна приказка”. Вместо билети за концерта, зрителите ще могат да участват с дарение “на шапка”.

През цялата седмица представленията на Университетски театър ще се играят без билети, но с дарителска кутия “НБУ за Украйна”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *