Стотици ученици и техните родители посетиха научния фестивал “Ало, Космос! Говори България!”

Биотехнологичната компания „Насекомо” взе участие в научния фестивал  “Ало, Космос! Говори България!”, който се проведе на 13 септември в “София Тех Парк”.

Събитието вдъхновява  деца и ученици за тяхното възможно бъдеще, свързано с космоса и технологиите на земята. Организатор за втора поредна година е Атлантическият клуб у нас с подкрепата на Посолството на САЩ в България, Тех Парк София, ТехноМеджик ленд, БАН, СУ, “Св. Климент Охридски” и още много други образователни и неправителствени организации.

Пред малките посетители на фестивала, „Насекомо” показа възможните алтернативи за професионално развитие в сферата на агро технологиите. Компанията представя три ключови професии, от които тя ще се нуждае в близко бъдеще – агро инженер, ентомолог и специалист по роботика. А всеки ученик, който прояви интерес да стане в бъдеще експерт в съответната област, имаше възможността да си тръгне от събитието с моментна снимка „от бъдещето”.

Програмата с лекции и презентации беше разделена в две части – преди обед от 10:45 до 12:30 часа, и следобед от 15:20 до 16:40 часа. Събитието включи над 20 детски работилници.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *