Стотици в надпревара за безплатен курс по програмиране

0

IMG_6009Стотици кандидати се борят за място в безплатното училище за програмисти “ИТ Таланти”, което приема кандидатури до 21 септември включително.

За участие в петото издание на т.нар. Тренировъчен лагер ентусиастите не се нуждаят от предишен опит в областта, нито конкретни познания. Необходими са единствено мотивация и желание.

Това е и причината напливът всеки път да е огромен, както и мотивацията на организаторите да увеличат групите от 7 на 9. Местата за прием са общо 234.

Подборът

След затварянето на регистрациите започва подборът чрез два кръга  логически тестове. Преминалите този етап са поканени на лично интервю и най-добре представилите се получават място в желания курс.

Поради високите стандарти на обучението, обаче, ксдети отпадат и по време на 6-те месеца, в които тече Тренировъчният лагер. Идният – пети – сезон на въпросното обучение започва на 21 октомври.
Наградата

Мотивацията на стотиците желаещи далеч не е само възможността да могат да се нарекат програмисти. На успешно завършилите кадети се предлага работа от компаниите-партньори на програмата. Към момента над 30 софтуерни компании подкрепят инициативата като постоянно се присъединяват нови. Всеки “ИТ Талант” получава и специално изработена монета, удостоверяваща успешното му завършване в едно от четирите направления: PHP Web Development, JavaScript Web Development, Java EE и Java за Android.
Предишното издание на Тренировъчния лагер приключи през месец юли, а завършването му бе отбелязано на официална церемония в Гранд Хотел София, на която специален гост бе Президентът на Република България Росен Плевнелиев.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *