Стартъп предлага безплатни електронни книги и печалба за авторите им

file3371280732314Иновативният сайт за електронни книги Screwpulp помага на млади автори на електронни книги да намерят читатели и да ценообразуват продукта си според търсенето на пазара. В електронната книжарница, която стартира преди година, могат да се открият 70 книги от 55 различни автора. Тя дава възможност на авторите в нея да публикуват своите най-нови книги, които първоначално са достъпни безплатно.

Сайтът работи на принципа, че преди да бъде изтеглена следващата книга, читателят трябва да прегледа предишната и да сподели мнението си за нея. Цената на книгата се повишава според броя на преглежданията, осигурявайки по-добра печалба на авторите им. Така например ако една книга е свалена 25 пъти, цената й става 1 долар, след което се увеличава според търсенето. Авторите в Screwpulp получават 75% от продажбите на книгите. Ангажиментът на читателите да споделят искрено мнение за прочетеното, помага за популяризирането на добрите книги. Колкото повече преглеждания и положителни коментари има съответната книга, толкова по-напред в сайта излиза тя.

Основната мисия на сайта Screwpulp е да предлага безплатни книги на читателите си, но ако успее да открие няколко бестселъра, има потенциала да се превърне в Kickstarter (сайт за споделено финансиране) за издателския свят.

Още по темата: Търсят се лицата на издателство за електронни книги alGol press

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *