Стартира четвъртото издание на класацията “Новатори в образованието”

0

За четвърта поредна година класацията “Новатори в образованието” ще отличи позитивните промени в българското образование. Всяка година тя показва добрите примери на личностите, проектите и инициативите с най-голям принос към въвеждането на нови обучителни методи и технологични решения, които променят представата ни за образование и правят ученето по-достъпно за повече хора. За първи път през тази година организатор на инициативата ще бъде образователната организация ERP Academy.

Друга интересна новост е, че за първи път ще бъдат въведени и категории – Деца, Училища, Университети, Обучения и Благотворителност, както и награда на публиката, за която ще се борят номинираните от всички категории в официалната Фейсбук страница на инициативата.

Класацията се стреми да предизвика обществена дискусия за нуждата от промяна в сферата на образованието, която да помогне както днешните ученици да са по-подготвени и успешни в живота, така и обществото ни да бъде по-конкурентно и устойчиво.

Всеки желаещ може да номинира кандидат за участие като изпрати кратко описание и данни за контакт на електронен адрес novatori@novatori.bg. Изпратената номинация подлежи на предварително одобрение, а всички допуснати до участие кандидати ще бъдат оценявани от журито на класацията, съставено от представители на образователната система, технологичния сектор, предприемаческите среди и журналисти с дългогодишен опит в сферата на образованието и технологиите.

Крайната подредба в класацията ще определят критериите: иновативност (в каква степен дейността на кандидата е новаторска), позитивен ефект (целта е да бъдат оценени нововъведенията, които имат наистина положителен ефект върху образованието) и мащаб (колко е значима и на каква част от обществото е полезна дейността на кандидата). На специално събитие през ноември ще бъдат обявени и наградени всички победители от категориите в класацията.

Повече информация за класацията “Новатори в образованието” е достъпна на адрес: http://novatori.bg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *