Седмица на иновациите въвежда студентите в големите индустрии

Brazilian Team Levar from the University of Sao Paulo Winners of Airbus Fly Your Ideas 2013_Airbus в сътрудничество с ЮНЕСКО, ще бъде домакин на серия от интерактивни семинари и дейности в Университета на Сао Пауло (USP), Бразилия. Седмицата на иновациите на Airbus се провежда, за да предостави практически насоки на студенти и преподаватели за иновациите в рамките на големите индустрии.

Седмицата на иновациите на Airbus ще се проведе от 10 до 14 март, като част от инициативата е награждаването на отбора победител в предизвикателството на Airbus „Вашите идеи в полет 2013“ (FYI). Двугодишното глобално съревнование, предизвиква студенти в световен мащаб за разработване на иновативни идеи за по-устойчива авиационна индустрия .

Отборът  Levar от USP спечели предизвикателството за 2013 г. с предложение за подобряване на условията за пренос на багаж, чрез разработване на новаторско решение вдъхновено от масите за въздушен хокей.

Седмицата на иновациите на Airbus има за цел да помогне на студентите да разберат как една идея може да стане реалност. Серии от интерактивни семинари изследват най-новите иновативни тенденции в авиацията, като ще бъде отправено предизвикателство към студентите да приложат своите идеи в реални ситуации в индустрията. Събитието ще предостави възможности за практически опит за навлизане в работния процес.

Като един от най-големите градове в света, Сао Пауло е ключова движеща сила, стояща  зад една от най-бързо развиващите се големи световни икономики. Бразилия също така е една от най-бързо развиващите се авиационни индустрии и се очаква да се превърне в четвъртия най-голям вътрешен пазар на въздушния транспорт до 2032. Иновациите ще бъдат от основно значение за насърчаване на дългосрочно устойчиво развитие на Бразилия.

Главният вицепрезидент иновации в Airbus, Ян Барбо коментира:“ Представата е само първата стъпка в процеса на реализиране на една идея. Ние в Airbus постоянно търсим най-големия потенциал от идеи, които можем да трансформираме в иновативни технологии и услуги в полза на нашите клиенти. С нетърпение очакваме да доставим практически опит за бъдещата кариера на студентите в USP, който да им помогне да разберат по-добре как новаторските идеи могат да бъдат реализирани, в частност в рамките на по-големите индустриални ситуации“.

Хосе Роберто Кастийо Пикера, директор на Политехническото училище в Университета на Сао Пауло (USP) коментира: “В USP сме щастливи да бъдем домакин на първата по рода си седмица на иновациите на Airbus, която ще постави нашите студенти до водещите иновационни мислители в рамките на авиационната индустрия. Успехът на нашите студенти в инициативата „Вашите идеи в полет 2013” (Fly Your Ideas) подчертава ангажимента ни да правим всичко, което можем, за да подготвим нашите студентите с компетентност, която ще им позволи да успеят в бъдеще. “

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *