По повод Световния ден на Географските информационни системи (ГИС), Есри България в партньорство с Министерство на образованието и науката и водещи образователни организации, обявява Национален образователен конкурс за истории с дигитални карти под надслов “Дигитални истории от училището и университета“.

Конкурсът е насочен към всички учители, ученици, студенти и докторанти, които са поканени да участват, като представят вдъхновяваща история, урок или интересна тема по нов, увлекателен начин с универсалния език на интерактивните карти (StoryMaps).

Интерактивните карти съчетават една или повече уеб карти, придружени с текст, снимки и мултимедийно съдържание, които могат да направят всяка история още по-вълнуваща. За тези, които не са използвали ArcGIS StoryMaps досега, организаторите са подготвили редица готови за използване шаблони и видео инструкции.

В рамките на конкурса всеки от участниците ще има възможност да създаде интерактивна карта, с която да кандидатства в една от следните три категории:

• Учители
• Студенти и докторанти
• Ученици

Приемете предизвикателството, представете своята дигитална история и спечелете парична награда, абонамент за водещи издателства и още много специални награди.

Представените карти ще бъдат оценявани от жури, включващо доказани специалисти в областта на Географските информационни системи, представители на водещите университети и бизнес организации у нас, поставяйки основа за по-добрата комуникация между различните общности в сферата на ГИС.

В конкурса може да се включите като се регистрирате за участие в срок до 15 октомври 2021г. на https://bit.ly/2Y0f5d8 . Срокът за подаване на готовите истории с дигитални карти е до 08 ноември 2021 гodina.

Подробните условия и помощни материали, можете да намерите на сайта на конкурса https://teach-with-gis-bulgaria-esribulgaria.hub.arcgis.com/pages/storymap-contest .

Победителите от „Дигитални истории от училището и университета“ ще бъдат обявени на 17 ноември 2021г., в рамките на Световния ГИС ден, най-големият ГИС форум в страната, както и на уебсайта на конкурса.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *