Стартира петото юбилейно издание на инициативата “Иновация в действие”

Петото юбилейно издание на инициативата „Иновация в действие“ стартира. Тази година за участие ще бъдат избрани над 100 иновативни млади хора, които имат желание да реализират устойчиви проекти в сферата на технологичните и социални иновации за ефективно използване на ресурсите, дигиталната трансформация на българската култура, здравословен живот и традиции и образованието.

Инициативата цели да инвестира в младите хора в България като развива техните знания и практически умения и ги подкрепя в създаването на иновативни проекти на теми:

1) ефикасно използване на ресурсите
2) дигитална трансформация на българската култура и традиции
3) образование
4) здравословен начин на живот

„Иновация в действие“ се провежда едновременно в София и Варна, а участници от други градове в страната ще имат възможност да се включат дистанционно чрез специални онлайн обучителни сесии.

В рамките на събитието се организират серия от обучения, които да дадат на участниците ценни умения и практични знания в сферата на иновациите, които да им помогнат в тяхното лично и професионално развитие. Участниците ще се срещнат и работят с лектори-практици и бизнес ментори с цел подкрепа при разработване на собствените им идеи за иновативен проект.

Всеки един участник може да развие цялостен проект в рамките на академията. Престижно жури ще оцени проектите и ще избере трима финалисти с най-добри проекти, които ще получат специални образователни награди. Първа награда е лятна програма на Solvay Brussels School of Economics and Management в Брюксел.

Всеки, който има желание да участва в състезанието, може да го направи тук

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *