Стартира конкурс с акцент върху космическите науки

0

home-slider-2Млади хора от цяла Европа могат да се регистрират за участие в научно-образователен конкурс за награди, стажове и възможности за пътуване. Състезанието, което обединява научното обучение с практическия опит, е насочено към младежи на възраст от 7 до 22 години и има за цел да ангажира талантливи млади хора с откривателски дух и интереси в науката. Крайната цел на конкурса е да вдъхнови младежите да се насочат към космическата наука.

Конкурсът е разделен на три академични нива с отделни състезания за: Skywalkers (ученици в начални и основни училища), Pioneers (гимназисти) и Explorers (студенти). В първия етап участниците се състезават на национално ниво на база техните разработки, покриващи някоя от широко зададените теми на конкурса. Опитни съдии ще оценяват подадените кандидатури въз основа на научните познания, практическото изпълнение и креативност.

Победителите ще бъдат избрани на национално, регионално и международно равнище. Наградите включват iPad-и, телескопи, пътувания, платени стажове в ESA (Европейската космическа агенция) и екскурзии до космическия център в Гвиана, Южна Америка.

Крайният срок за регистрация на ученици от гимназии и средни училища и за студенти е 15 януари 2016 г. Кандидатурите на ученици от основните училища се приемат до 31 март 2016 г.

Повече информация и инструкции за регистриране има на адрес www.odysseus-contest.eu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *