Стартира кандидат-студентската кампания в Нов български университет

0

На 5 март в Аулата на Нов български университет беше дадено началото на кандидатстудентската кампания за следващата академична година.

Тържественото събитие най-големият частен университет в България премина под знака на емоционалното словото на един от най-авторитетните съвременни български писатели и преводачи – Здравка Евтимова. Свободата, честта и достойнството са най-важните неща, които трябва да пазим, според нея. „Това, което правите, трябва да правите от сърце и да се научите да бъдете благородни. Така ще знаете, че сте постигнали всичко в този живот.”.

Нов български университет тази година приема студенти в 61 бакалавърски програми, редовно и дистанционно обучение, както и в магистърски програми Право и Архитектура. Сред най-желаните програми са: Информатика, Графичен дизайн, Управление на бизнеса и предприемачество, Право, Кино и телевизия, Маркетинг, Информационни технологии. В последните години се наблюдава  увеличение на желаещите в програмите по Българистика, Антропология, Философия, Социология, История и Археология и др.

Ново е партньорството на НБУ с един от ТОП 100 университетите в света – Шефийлд Юнивърсити, с двойна диплома по бакалавърска програма Бизнес икономика. Освен в нея, обучение изцяло на английски език в НБУ има още в бакалавърските програми по Информатика, Психология и Политически науки, както и в няколко магистърски програми.

Акцент на кампанията ще бъдат дните на отворените врати, които ще се проведат на 28 и 30 март, където всички желаещи ще могат да се запознаят на място с условията и възможностите да получат качествено висше образование.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *