Стартира пилотният проект на Академия за ученици – предприемачи „Идействай“

0

ИдействайНа 28 октомври в защитеното 202 ОУ „Христо Ботев“ в с. Долни Пасарел стартира пилотният проект на „Идействай“ – Академия за ученици – предприемачи. Академията ще продължи пет дни, в рамките на които лекторите ще предават на участниците знанията и опита си в сферите – предприемачество, социално предприемачество, маркетинг и проектен мениждмънт.

Още в първия ден участниците се разделят на два отбора, като всеки един от тях има свой ментор. Със собствени сили и насоките на менторите те трябва да открият проблем, решението му, да го представят и да реализират идеите си. Освен сериозна, в програмата е предвидена и забавна част за всеки един от дните. Накрая всички ще преживеят заедно вълнуващо пътуване, уверяват организаторите.

Лекторите в това издание на академията са Петър Шарков (предприемачество), Мирослав Джоканов (проектен мениджмънт) и Даниела Тодорова (маркетинг). С това се цели учениците да получат универсални знания и умения. Ментори на двата отбора са Георги Гоцков (учител по математика на „Заедно в час“) и Калоян Попов (учител по природни науки на „Заедно в час“).

Учениците вече генерират идеи, а в събота ще бъдат първите им pitch-ове. Краят на академията ще бъде началото на реализирането на проектите им. А приключението, което ще споделят, ще ги отведе в Копривщица.

„Идействай“ е проект, стартирал на форума “Идеите – това сме ние 3” със съдействието на фондация “Заедно в час”. Проектът цели да мотивира ученици с неоткрит потенциал между 7 и 10 клас, да придобият универсални умения чрез създаването на свой собствен проект, осигурявайки им контакти с млади ментори и лектори.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *