Могат ли майките и бащите да се научат да се справят с различните родителски предизвикателства по-добре? Родителите могат всичко, особено, когато са подкрепени!

 

Академия за родители в партньорство с Бочко и редица местни организации стартират Мини Академии за родители и бременни в цялата страна. Целта на срещите е да даде полезни знания и достъп до ценни ресурси на бъдещите и настоящите родители. Регулярността на събитията и подкрепата от местните специалисти, пък на свой ред ще поставят основите на малки местни общности от семейства, търсещи отговори на различни родителски въпроси.

 

Организаторите са подбрали различни полезни теми за дискусия всеки месец – от подготовка за раждането, до страховете на родителите, правилата в семейството, детските емоционални кризи и стратегии за преодоляването им и още много. Събитията са с вход свободен.

 

Безплатната инициатива започна през януари с 15+ локации в Бургас, Варна, Добрич, Перник, Пловдив, Севлиево, София и Стара Загора, a от февруари ще се включат още няколко града. Над 200 родители вече са се записали за полезните безплатни срещи през януари, а поради големия интерес някои от локациите организират втора среща в рамките на месеца. Организаторите очакват да подкрепят над 3000 родители в цялата страта през 2023 година.

 

Цялата информация може да бъде открита на сайта на инициативата.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *