Спортни легенди ще поведат традиционните активни походи на ЖИВЕЙ АКТИВНО!Спортни легенди ще поведат традиционните активни походи на ЖИВЕЙ АКТИВНО!

В 10.00 ч. на 18 юни 2017 г. едни от най-обичаните български спортисти ще призоват столичани и гостите на града да се заредят с енергия и да се включат в традиционните походи в рамките на най-мащабната инициатива за активен начин на живот и балансирано хранене ЖИВЕЙ АКТИВНО!

Пред театър „София“ златното момиче Любомира Казанова, баскетболният треньор Тити Папазов и волейболният ас Евгени Иванов-Пушката ще поведат ентусиастите на велосипеди. Колоездачите ще преминат по бул. Евлоги Георгиев до НДК. Тримата спортисти ще застанат начело на традиционния велопоход, заедно със сдружение „Велоразходка“ и всички малки и големи колоездачи. Те ще покажат колко удобно, здравословно, природосъобразно и забавно е да се придвижваш с велосипед. Почитателите на ролери и скейт ще имат възможност да се включат в похода от паметника на Съветската армия. Заедно със сдружение “Екстрем скейт” и велосипедистите ще финишират на НДК, където ще бъде даден официалният старт на ЖИВЕЙ АКТИВНО!

Отново в 10.00 ч. на ъгъла на бул. Партиарх Евтимий и бул. Витоша феновете на движението ще участват в надбягване с препятствия по алеите на Националния дворец на културата с олимпийската шампионка Тереза Маринова и бившия капитан на националния отбор по волейбол Владо Николов. Легендарните спортисти ще дадат пример на всички присъстващи как активният начин на живот и балансираното хранене могат да ни заредят с енергия и добро настроение.

ЖИВЕЙ АКТИВНО! ще обърне внимание и на домашните любимци, защото няма нищо по-приятно от това да споделяш положителната енергия от контакта с животните. За първи път в България ще се проведе маратон с кучета – от 9.30 ч. на входа на Южния парк от бул. Витоша. Трасето е с дължина 1,5 километра, а до момента над 300 собственици са заявили участие в надпреварата.

В 11:00 ч. Южният парк в столицата вече ще кипи от енергия. На английската поляна LION Владо Николов и Евгени Иванов-Пушката ще организират волейболен турнир, на локацията на NESTLE FITNESS ще се заредим с енергия с тае-бо и карате. На локация ЗДРАВИ ДЕЦА ще се проведе баскетболен турнир за бащи и синове с Тити Папазов, художествена гимнастика с Любомира Казанова и лекоатлетически състезания с Тереза Маринова. Йога за майки с бебета, лекарски съвети за храненето на бебетата и игри с Боги от БГ радио ще има на локацията на NESTLE BABY. Нашите партньори ЕКОПАК ще предизвикат малки и големи да събират разделно и да станат еко-герои. На голямата поляна NESCAFE ще очаква запалени авантюристи, които да се впуснат в търсене на 5 тайни локации. На площадката за кучета, изградена от PURINA® България, хип-хоп изпълнителят Играта ще очаква гостите с училище за кучета, демонстрации по дог-фризби и аджилити, както кът на „Екоравновесие“ с 10 кученца, които могат да бъдат осиновени на място. Не сме забравили и футболните фенове. Специално за тях отново ще бъде организиран традиционният турнир по футбол.

Следобеда ще посветим на семеен пикник с много вкусна храна с MAGGI Подправката и Кака Лара, защото няма нищо по-зареждащо с енергия от времето, прекарано с любимите ни хора. В 18:30 ч. на голямата сцена ще приключим активния ден със заслужено забавление. DARA, Кристиян Костов и Павел и Венци Венц ще ни залеят с нова доза енергия, хубава музика и приятни емоции.

Повече информация за събитието и активностите могат да бъдат намерени на Facebook страницата на ЖИВЕЙ АКТИВНО! и на: http://www.jiveiaktivno.bg/.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *