Списание „Българска наука“ с онлайн курс по дигитални умения за учители

Курсът е безплатен и създаден от екипа на списанието в резултат на хилядите запитвания на преподаватели от цялата страна как медията може да улесни работата им. В същото време той цели да намали дистанцията между науката и учениците, като онагледи как преподавателите могат да обогатят практическите знания на своите възпитаници с над 5 000 материала от различни сфери на науката и по този начин ги ангажират активно в учебния процес.

Курсът е подходящ за всеки учител от системата на средното образование, който иска да навлезе в света на онлайн преподаването и търси начин да разшири дигиталните си умения. Състои се от 11 модула, които представят в синтезиран вид практическа информация на различни теми, сред които:

  • Как учителите могат да ползват безплатно 30 гигабайта пространство на платформата на „Българска наука“, за да улеснят работата си, като използват свой личен Gmail акаунт на TqhnotoIme@nauka.bg;
  • Детайлно обяснение за ползите от Google Drive и практическото му приложение в реална учебна среда;
  • Онлайн задачи и домашни като стимул за дигиталните познания и по-високата ангажираност на учениците;
  • Социалните медии като полезна част от учебния процес с фокус върху Facebook, Instagram и YouTube;
  • Допълнителни идеи за ангажиране на учениците в глобалната мрежа.

„Българският учител е много натоварен и не може да очакваме от него да му остава свободно време, за да следи и последните тенденции в онлайн образованието. От друга страна четенето на статии в интернет и гледането на видеа в YouTube не е достатъчно, за да навлезе пълноценно в темата. Ето защо решихме да улесним работата му, като му предложим синтезирана информация, до която да има достъп по всяко време и която може да приложи на практика още утре“, каза Петър Теодосиев, основател на сп. „Българска наука“.

Можете да се включите в курса на адрес www.nauka.bg/kurs-za-uchiteli, както и да изпратите конкретни въпроси и предложения на petar@nauka.bg.

За списание „Българска наука“

Списание „Българска наука” е най-популярното издание в страната, което отразява големите идеи и последните новости от всички сфери на науката. Издава се от сдружение „Форум наука” по инициатива на Петър Теодосиев, известен на широката публика като един от основните комуникатори на науката в България. Списанието стартира през 2005 г. и предлага задълбочени научнопопулярни изложения и статии, разработени от български учени, специалисти и експерти в различни области. Натрупаните за 12 години над 5.000 материала съставляват най-голямата безплатна платформа за неформално образование у нас и своеобразна енциклопедия на българската наука, от която се възползват хиляди българи. Списанието излиза всеки месец и се разпространява безплатно в интернет, защото знанието трябва да е достъпно за всички.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *