СофтУни с изцяло нови Upskill програми за IT специализация

0

СофтУни – водещата образователна организация у нас, предлагаща качествено, достъпно и практическо образование по програмиране, QA, дигитален маркетинг и дизайн, обяви началото на нови, Upskill програми.

Upskill обученията са разработени съвместно с изявени експерти от IT индустрията и предлагат специализация във водещите технологични сфери. СофтУни създава общо 7 Upskill програми, като вече е отворено записването в три от тях – Cyber Security and Ethical Hacking, C++ Development и System Administration and Networks.

Скоро ще стартират и програмите Artificial Intelligence и DevOps, а междувременно СофтУни продължава да работи по още две предстоящи обучения с фокус върху IT Project Management и Data Engineering.

Ето какво можете да очаквате от новите програми на СофтУни:

Какво е Upskill и защо си заслужава?

Работата в технологичната индустрия е свързана с непрестанно учене и натрупване на нови знания. Технологиите се развиват все по-бързо, а с тях е необходимо да се развиват и специалистите.

Това означава, че както начинаещите, така и професионалистите в сферата са изправени пред предизвикателството да са наясно с най-новите технологични тенденции.

Upskill обученията на СофтУни представляват специализирани програми, които повишават конкурентоспособността на всеки специалист. Те са насочени към водещи технологични направления и целят да помогнат на всеки курсист да изгради най-търсените практически умения, които ще го отличат пред работодателите.

Програмите са разработени от СофтУни съвместно с изявени IT експерти и обхващат актуални теми в сферата. Обучението е практически насочено и набляга на реални проекти с най-новите технологии. Лекторите са преподаватели-практици от IT сектора с дългогодишен професионален опит по множество проекти.

Upskill програмите се провеждат онлайн с умерен интензитет от по 1-2 занятия седмично, което позволява оптимална гъвкавост при учащи и работещи курсисти. Продължителността на програмите варира от 4 до над 12 месеца. Всички занятия се записват, така че да може курсистите да ги гледат в удобен за тях ден и час от всяка точка на света. Всички участници получават доживотен достъп до видео записите от обученията, както и до учебните материали.

Програмите са подходящи за всеки, който иска да изгради изцяло нови умения или да надгради текущите си знанията и компетенции в конкретната сфера, така че да придобие ключова експертиза в направлението, което е избрал.

Какви Upskill програми предлага СофтУни?

Upskill програмите на СофтУни са свързани с най-търсените технологични направления. На уебсайта на СофтУни ще откриете:

– Upskill Cyber Security and Ethical Hacking

– Upskill C++ Development

– Upskill System Administration and Networks

– Upskill Artificial Intelligence – очаквайте скоро

– Upskill DevOps – очаквайте скоро

Първите три Upskill програми – Cyber Security and Ethical Hacking, C++ Development и System Administration and Networks, са вече отворени за записване. Ако искате да сте сред първите курсисти в тях, не се колебайте, а се запишете още днес!

Предстои да стартират още две програми, свързани с Artificial Intelligence and DevOps.

Upskill Cyber Security and Ethical Hacking

Upskill програмата Cyber Security and Ethical Hacking съдържа четири последователни обучения, в рамките на които се разглежда как се анализира код и уеб апликации с цел откриване на уязвимости в тях, как е възможно безопасното присъствие онлайн, как детайлно се сканират мрежи и системи, как се тества тяхната сигурност и много други.

Само за 8 месеца курсистите ще изградят най-важните практически умения в киберсигурността и етичното хакерство, които да им помогнат в кариерния им път.

Upskill C++ Development

Upskill програмата C++ Development е подходяща и за напълно начинаещи, които искат да придобият знания и умения в C++. Това е третият най-популярен език по програмиране според данни на TIOBE Index.

Отново в програмата са включени четири обучения, в които курсистите ще се запознаят с основите на програмирането, ще научат основите на структурите от данни като масиви, функции, линейни контейнери и символни низове, и ще се потопят в обектно-ориентираното програмиране в C++.

Upskill System Administration and Networks

В Upskill програмата System Administration and Networks ще бъдат представени основни концепции, касаещи системната администрация с Windows и Linux, както и компютърните мрежи.

Програмата се състои от общо шест последователни обучения, в които курсистите ще научат всичко необходимо за ролята на системния администратор, като конфигуриране на мрежови устройства, създаване на малки и средно големи мрежи, търсене на мрежови проблеми и работа с различни технологии и протоколи.

Upskill Artificial Intelligence

Съвсем скоро ще бъде открита и Upskill програмата Artificial Intelligence. Тя ще даде на курсистите специфични знания и умения за тази революционна област, за да се реализират успешно като Deep Learning Engineer, Machine Learning Engineer, Applied Machine Learning Researcher, Data Scientist и други перспективни роли.

В рамките на няколко месеца участниците ще преминат през пет курса, които последователно ще разкрият пред тях тайните на изкуствения интелект – от математическите принципи, на които се базира всичко, през извличането на полезна информация от голямо количество данни, до обучението на машини да вземат рационални решения.

Upskill DevOps

Предстои да бъде обявена също и Upskill програмата Cloud and DevOps. Тя е разработена съвместно с водещи експерти в индустрията и цели да предостави възможност за разширяване на знанията и придобиване на ключови умения в бързо развиващата се област на DevOps.

Обучението обхваща широк спектър от теми, започвайки с въведение в основните принципи на DevOps, включително културата, практиките и автоматизацията на процесите за разработка, тестване и разпространение на софтуер.

Курсистите ще се запознаят с инструменти като Jenkins, Docker и Kubernetes, които са критични за успеха на всяка DevOps инициатива. Други умения, които ще развият в рамките на обучението си са управлението на конфигурации, Infrastructure as Code (IaC) и употребата на облачната платформа Azure.

Бъдете от първите участници в Upskill програмите на SoftUni и се запишете още днес!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *