Софтуер, разработван с ключовото участие на български ИТ професионалисти, печели награди в цял свят

0

Едни от най-престижните световни награди за софтуерни решения за управление на документи и автоматизация на работния процес през изминалата година бяха присъдени за разработки, в които ключов принос има екип от 125 български професионалисти. Работата и постиженията им в развитието на продукта на глобалния лидер DocuWare бяха оценени от различни независими организации в Германия, Великобритания, Испания, Франция и САЩ.

Системата и ECM решенията на DocuWare се използват от над 17 000 компании в над 100 държави и стотици хиляди потребители по света. Тя дава възможност за ефективно и сигурно управление на документи и работни процеси. С DocuWare потребителите могат да изготвят, редактират и подписват договори с електронен подпис, да архивират информация, документи и кореспонденция, да издават и проследяват фактури, да взаимодействате с членове на екипа, независимо къде се намират те. Тя е подходяща за организации с различни размери – от най-малките фирми до големи корпорации и може да бъде използвана във всяка среда – Cloud, On-Premise или с мобилна версия за различни устройства.

Вече 25 години ключова роля за развитието на системата има българският екип на една от първите самостоятелни софтуерни компании у нас – Немечек България, която е избрана от световния лидер за доверен партньор. Основната част от софтуерния продукт се разработва именно от българския R&D екип, а компанията предлага и консултации, внедряване и поддръжка на софтуера като местен дистрибутор. През 2020 година в България е открит и новият съпорт център за клиентите на DocuWare. Така у нас се покрива целият ĸpъг от дейности – от разработването на системата, през предлагането и внедряването й на българския пазар до технологичното ĸoнcyлтиpaнe на клиентите и на външни пазари.

„Тези награди несъмнено са висока оценка за усилията и резултатите на екипа ни и за качествата на българските ИТ професионалисти в по-общ план. Голямото признание за нас обаче е доверието на партньорите ни от DocuWare. Четвърт век на устойчиво сътрудничество с глобален лидер само по себе си е голямо постижение. Но още по-значеща за нас е стратегическата ни роля на партньор, който носи стойност, а не просто на изпълнител на конкретни задачи и ние сме горди, че сме я заслужили.”, обяснява Георги Брашнаров, основател и изпълнителен директор на Немечек България.

„Партньорството ни с Немечек България е много силно и близко, сякаш работим врата до врата. Екипът в България има много важна роля за стратегическото развитие на системата и носи сериозни отговорности. Винаги можем да разчитаме на тях, на високия им професионализъм, на това, че имат дълбоки познания в технологията и винаги са в час с последните тенденции, на стабилността им, дори когато работим с много кратки срокове и предизвикателни задачи. Не на последно място по важност е откритата и ясна комуникация помежду ни.”, обобщава Михаел Бергер, президент на DocuWare Group.

От 1999 г. насам сътрудничеството между DocuWare и Немечек България се разширява поетапно, като през 2003 година именно българският екип е избран да разработи ново поколение на продукта. След успешната реализация на проекта до днес родните специалисти отговарят за ядрото на системата. Те са и основният двигател за качването на DocuWare в Cloud среда преди 12 години.

„Тогава това беше нова технология, а ние бяхме пионери в сектора. Наистина беше смело от страна на DocuWare да ни гласуват доверие, защото сегментът е много консервативен. Хората искат пълна сигурност за своите документи. Но се оказа стратегически важен избор с визия за бъдещето, защото осигури конкурентно предимство. Дори наградите, които получаваме сега отразяват постиженията ни в това направление.“, разказва Станимир Атанасов, директор на дивизия DocuWare в Немечек България.

Към днешна дата ключово за развитието на продукта пък е използването на възможностите на AI. Това може да даде решение за времеемки задачи, които не носят особена стойност и все още се извършват ръчно. Пример за това са индексирането на документи и добавяне на мета данни.

От 2000 г. системата DocuWare се предлага и внедрява успешно на пазара у нас от Немечек България. Решенията се използват и от редица организации, сред които български и международни компании от различни индустрии, банки и финансови институции, държавни институции и общини, библиотеки, университети и др.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *