Софтуерни специалисти споделят опит при разработване на Интернет на нещата

0

Водещи софтуерни инженери и разработчици на решения и проекти в областта на Интернет на нещата (IoT) ще споделят практически опит в специализиран семинар по време на IoT Adventure Forum 2018 (https://iotadventureforum.com), който ще се проведе на 15 май в хотел “Новотел София”. Веселин Арнаудов, директор “Развитие на иновациите” във VMware, Иван Драгоев, управител на ИндигоВърдж и Христо Лалев, софтуерен инженер и съосновател на българската IOTA общност ще фокусират вниманието на аудиторията върху основните процеси и етапи на разработване на решения в областта на Интернет на нещата.

 

Какви са трудностите при големите проекти в областта на Интернет на нещата, как рисковете невинаги проличават по време на пилотния етап и какви са проблемите, свързани с управлението и сигурността ще разкаже директорът “Развитие на иновациите” във VMware Веселин Арнаудов. Арнаудов отговаря за изследователската дейност и иновативните идеи в българския офис на компанията – лидер в облачните технологии.

 

Практически опит в изграждането на индустриални IoT решения ще сподели Иван Драгоев, съосновател и управител на ИТ компанията ИндигоВърдж. Акцентът на неговата презентация ще падне върху архитектурата, технологиите и процесите, които неговият екип използва при проекти в областта на управление на уличното LED осветление, системите за енергиен мониторинг, системите за управление на устройства и приложението им в индустриалната автоматизация, включително:

      • Microservices архитектурата.
      • ThingWorx, Azure, AWS, MindSphere и другите доставчици. Кое и кога се използва и защо?
      • Облачните, on-premises и хибридните внедрявания.

 

Възможностите за приложение на ЙОТА (IOTA) и Тангъл (Tangle) технологиите ще бъде във фокуса на презентацията на софтуерния инженер Христо Лалев, участвал в редица проекти за автомобилния сектор и Интернет на нещата. Технологията Тангъл дава възможност за комуникация между множество устройства, което я прави изключително подходяща за приложение в IoT областта. За обработката на заявките при IoT е необходим централен сървър, който трябва да е сигурен и да е винаги онлайн. Това изисква голяма инвестиция в съпътстваща инфраструктура, което води до оскъпяване на крайните устройства. Според експертите, Тангъл технологията може да промени това. Допълнителен плюс е и че технологията има собствена криптовалута ЙОТА, коята може да се използва за осъществяване на плащанията.

 

IoT Adventure Forum 2018 се организира от Международната академия за обучение по киберразследвания в сътрудничество с Райт Имидж и с подкрепата на партньорите: IDC България, VMware, HPE, Майкрософт, БАИТ, Аутомотив Клъстър България, фондация „ЛИБРе“, Dev.bg, фонда Eleven Ventures и медийните партньори – БНР, Bloomberg TV България, информационна агенция „БГНЕС“, списание “Твоят бизнес”, Technews.bg, Seenews.com, Kaldata.com и Technology.bg.

 

IoT Adventure Forum 2018 идва с топ лектори и IoT стратези от IOTA, IDC, VMWare, Microsoft, HPE, ИндигоВърдж, АББ България, Bosch, Unimasters Logistics, Navigato и др., които ще представят най-актуалните тенденции при Интернет на нещата в различни области – умен транспорт и градове, разработване на Интернет на нещата, свързана индустрия, Интернет на нещата за потребителите, иновации и технологии и сигурност и защита на личните данни. По време на форума ще бъдат обявени и победителите в първия конкурс IoT Adventure Awards.

 

Регистрацията за форума се извършва на сайта на IoT Adventure Forum 2018 https://iotadventureforum.com, като до 4 май включително желаещите да се регистрират могат да се възползват от специалната промоция “Купи 1, вземи 2”, при която при закупуването на един билет получават един безплатен. Кодът за отстъпка, който трябва да се посочи при регистрация е: IoTadventure_Promo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *