Софийският университет запазва мястото си сред най-добрите 2.7% висши училища в света

0

В оповестената днес класация QS World University Rankings за 2017 г. Софийският университет „Св. Климент Охридски“ е класиран в групата от 701 до 750 място. Най-новото издание на класацията ранкира близо 26 000 висши училища. Постиженията на Софийския университет му отреждат място сред най-добрите 2.7% университети в световен мащаб.

За шеста поредна година най-старото и авторитетно висше училище в България запазва позицията си сред 863-те най-добри университети в света, а Алма матер е единственото българско висше училище, което от 2012 г. насам намира място в престижната класация.

Класацията QS World University Rankings, която се прави за четиринадесета поредна година, оценява университетите на базата на шест критерия: академична репутация, научна репутация, репутация сред работодателите, съотношение на студенти и преподавателски състав, цитирания на факултет, брой чуждестранни студенти и чуждестранни преподаватели.

Софийският университет е класиран и на 46–то място и в класацията на висши училища от Източна Европа и Централна Азия QS University Rankings: EECA 2016. Качеството на преподаване на съвременни езици в Алма матер е отразено и в позицията на Университета в групата от 251 до 300 място в класацията QS WU Ratings by Subject 2016.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *