Софийският литературен фестивал ще се проведе онлайн

0

Четвъртото издание на Софийския международен литературен фестивал за деца и младежи ще се проведе онлайн от 7 до 12 декември 2021 г. Тази година мотото на Фестивала е „Отвъд буквите”.

Всички, които се включат, ще могат да се срещнат със съвременни български и чуждестранни писатели, да надникнат в кухнята на създаването на детските книги, но и да прекрачат отвъд буквите и да участват в срещата на литературата с други прояви на човешкия дух.

Участниците в онлайн събитията ще могат да се запознаят с творческия процес, преди една книга да заживее собствен живот в ръцете на читателя, ще научат как литературата не просто отразява промените в света, но и предизвиква хората да го променят, ще видят как можем да се научим да общуваме по-добре, да бъдем по-добри приятели и по-добри хора.

Всички срещи и събития на Фестивала са безплатни и достъпни онлайн във фейсбук страницата:
https://www.facebook.com/SofiaChildrenandYouthLiteraryFest

Напомняме, че в рамките на Софийския международен литературен фестивал протича и кампанията „Едно дете чака магия!”, организирана от Национална мрежа за децата. „Стани магьосник – подари му книга” и тази година ще зарадва стотици уязвими деца с мечтаната от тях детска книжка. Инициативата вече стартира и ще приключи на 15 декември 2021 г.

Всеки от нас може да се превърне в магьосник – да сбъдне една детска мечта, като избере книга от списъка на сайта http://www.napravimagia.org/
и до 15 декември 2021 г. я купи и изпрати на детето, което я е пожелало. За момента всичките 900 желания са поети. Събират се обаче още и те ще бъдат качени на сайта на кампанията. Имайте предвид, че желанията буквално се разграбват – първите 700 изчезнаха за 36 часа, следващите 200 се поеха буквално с качването в списъка.

През 2020 г. над 300 дарители се включиха в кампанията и накараха очите на повече от 600 деца да грейнат при срещата със сбъднатата мечта за книга под коледната елха. Тази Коледа отново стотици деца очакват срещата с вълшебния свят на книгите и с човещината на хората отвъд буквите.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *