Сирма Медия представи ново поколение класна стая на бъдещето

IMG_3000Българското издателство на мултимедийни знания Сирма Медия, което е част от Сирма Груп, представи концепция за ново поколение „Класна стая на бъдещето™“ на семинар, който се проведе на 18.10.2013 г. в Обединен детски комплекс – гр. Кюстендил. На представянето присъстваха представителни на РИО Кюстендил, директори на училища, учители и журналисти.

„Класната стая на бъдещето, създадена от нашия екип, вече работи успешно в десетки училища в България и в чужбина. Решението е чудесен пример за това, как иновациите могат да повишат ефективността в образователния процес, да разширят значително възможностите на учителите и да помогнат на учениците, да развият своите умения“ – обяснява Кичка Минкова, представител на Сирма Медия.

В рамките на събитието Красимир Кунчев и Благовест Николаев от Сирма Медия представиха презентация на фирмата и всички образователни продукти и услуги, както и новата концепция за „Класна стая на бъдещето™“ с лаптоп таблет Acer Iconia W5. Васил Василев от Acer България обясни какво прави компанията в образованието по света и защо точно Сирма Медия са избрали като партньор в областта на образованието.

Събитието продължи с демонстрация на Класна стая на бъдещето с всичките й компоненти – как на практика работи Classroom management – софтуера, предоставен от Acer специално за контрол и управление на ученическите лаптоп таблети Acer Iconia W5. Към лаптоп таблета беше включена дигиталната лаборатория Fourier и бяха направени реални измервания по природни науки: влажност на въздуха, температура, PH на водата и магнитно поле. Беше демонстриран и образователният софтуерен пакет „Играчки-закачки”, специално разработен от Сирма Медия за обучение в начален етап, който допълва компонентите на Класната стая на бъдещето: технология, учебно съдържание, спомагателен софтуер и обучение на учители.

„Класната стая на бъдещето™“ на Сирма Медия представлява иновативно решение, позволяващо на преподавателите да създават лесно и бързо мултимедиен компютърен кабинет във всяко училищно помещение и дори извън училищата. Сред основните предимства на тази концепция са: достъпът до компютър за всеки ученик и учител, във всеки училищен кабинет, голямата гъвкавост и възможностите за промени според конкретния учебен час, ниската крайна цена, както и липсата на разходи за внедряване.

Повече за Сирма Медия

Сирма Медия АД, част от Сирма Груп Холдинг, е първото българско издателство на мултимедийни електронни знания – енциклопедии, речници, образователни игри, уеб базирани хранилища за образователни ресурси и инструменти за работа на български език. Дейността на Сирма Медия започва през 2002 г. с издаването на първата електронна Българска енциклопедия „А-Я”, съвместно с Българска академия на науките и Книгоиздателска къща „Труд”. Сирма Медия подкрепя изцяло обучението по природни науки за ученици и студенти в България и от 2010 г. е официален представител на портативните лаборатории за работа по науки на FOURIER SYSTEMS. Компанията е лидер на пазара на интерактивни дъски в България с портативните решения eBeam на американската компания LUIDIA. Друга инициатива на Сирма Медия е изключителната „Класна стая на бъдещето ™”, която в момента работи в над 20 училища в страната и още няколко в Европа. Основата на класната стая са лаптоп-таблетите (сред предлаганите решения са Intel Classmate PC, Acer Iconia Tab W5P и други), които тепърва навлизат в България. Сирма Медия е и регионална координираща агенция (RTA) на Intel по програмата за обучение на учители Intel Teach.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *