Сирма Медия представи новото поколение на своята „Класна стая на бъдещето“

0

Класна стая на бъдещето от Сирма медияБългарското издателство на мултимедийни знания Сирма Медия, което е част от Сирма Груп, представи новото поколение на своята „Класна стая на бъдещето“ в рамките на Форума на директорите в системата на образованието. Събитието се проведе на 4 и 5 септември в столичния хотел Хилтън.

„Класната стая на бъдещето“ на Сирма Медия представлява иновативно решение, позволяващо на преподавателите да създават лесно и бързо мултимедиен компютърен кабинет във всяко училищно помещение и дори извън училищата. Сред основните предимства на тази концепция са достъпът до компютър за всеки ученик и учител, във всеки училищен кабинет, голямата гъвкавост и възможностите за промени според конкретния учебен час, ниската крайна цена, както и липсата на разходи за внедряване. Класната стая на бъдещето е цялостно решение, което включва лаптопи или таблети, интерактивна дъска и подходящо електронно образователно съдържание. На практика то елиминира недостатъците на традиционния компютърен кабинет като скъпо оборудване и поддръжка, липса на мобилност, ограничаване на използването, само до часовете по „Информационни технологии”, необходимостта от отделен кабинет и нужда от отговорник на кабинета.

Новото поколение класни стаи на бъдещето, създадени от Сирма Медия, се базират на преносимия лаптоп/таблет Acer Iconia W510. Той представлява достъпен, пълно функционален, компактен и устойчив ученически преносим компютър от типа хибрид (лаптоп/таблет), проектиран да окуражава взаимодействието между учениците и учителите по време на обучението. Компютърът е здрав и лек специално разработен за работа в училище. Той обединява малки размери, функционалност, мобилност и неоспоримото високо качество на Acer като въпреки размерите си не отстъпва по нищо при изпълняване на мултимедийни задачи и интегрирането му в мултимедийни информационни кабинети или презентационни зали. Acer Iconia W510 използва презареждаща се батерия, която издържа в режим на работа до 10 часа, а когато таблетът е закачен за клавиатурата – до 18 часа.

„Класната стая на бъдещето, създадена от нашия екип, вече работи успешно в десетки училища в България и в чужбина. Решението е чудесен пример за това, как иновациите могат да повишат ефективността в образователния процес, да разширят значително възможностите на учителите и да помогнат на учениците, да развият своите умения“ – обяснява Кичка Минкова, представител на Сирма Медия.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *