Сирма Медия представи концепцията за Класна Стая на Бъдещето в Благоевград

IMG_3453На 14-ти ноември Сирма Медия представи концепцията за Класна Стая на Бъдещето в Благоевград. На събитието присъстваха директори и преподаватели от цяла Югозападна България. По традиция програмата бе открита от Васил Василев, представител на Acer България. След кратката, но информативна презентация с фокус приносът на Acer към образованието в световен мащаб, концепцията на Сирма Медия бе представена в детайли от нейните представители Благовест Папагалски и Красимир Кунчев.

Теоретичната част бе последвана от практическа демонстрация на различните компоненти на Класната Стая на Бъдещето, в това число хибридните устройства от тип лаптоп / таблет на Acer, както и различни видове интерактивни дъски, преносими лаборатории и образователен софтуер. Голям интерес предизвикаха експериментите с преносими лаборатории Fourier, както и демонстрацията на софтуер за управление на класна стая, ексклузивно интегриран в устройствата Acer Iconia. Практическите занятия демонстрираха ефективността на апаратурата дори в импровизирани условия, което гостите на презентацията определиха като наистина впечатляващо. Разговорите по време на конференцията, както и в неформална обстановка по време на почивките, доказват необходимостта от осъвременяване на българското образование и готовността на директори и преподаватели да вземат активно участие в този процес.

„Класната стая на бъдещето, създадена от нашия екип, вече работи успешно в десетки училища в България и в чужбина. Решението е чудесен пример за това, как иновациите могат да повишат ефективността в образователния процес, да разширят значително възможностите на учителите и да помогнат на учениците, да развият своите умения“ – обяснява Кичка Минкова, представител на Сирма Медия.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *