Седмици на немския език 2018

0

Тази година за втори път от 2017 г. насам в България ще се проведат „Седмиците на немския език“. От 10.04. до 03.05.2018 г. Гьоте институт в сътрудничество с Посолството на Германия, Alumniportal Deutschland, Централната служба за немски училища в чужбина и Германската служба за академичен обмен организира в цяла България събития във връзка с немския език като културно благо.

Миналата година посетителите имаха възможност да научат за богатството на немския език в рамките на общо 40 мероприятия в кооперация с училища, университети и фирми.

Тази година също ще има разнообразна програма. Тя може да включва всичко около немския език: от доклади, лекции и театрални постановки до вечери на кулинарното изкуство и игрите.

„Седмиците на немския език“ дават възможност на участващите институции да излязат пред обществеността и да запознаят посетителите с работата си, както и да се свържат и да обменят опит с другите участващи организации.

Допълнителна информация за миналогодишните Седмици на немския език, програмата за 2018 г. и възможности за участие като организатор ще намерите на страницата на Alumniportal Deutschland: www.alumniportal-deutschland.de/wochenbulgarien.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *