Седмица на висшето образование в Холандия

студентОт 23 до 27 ноември български ученици ще могат да посетят университет в Холандия безплатно. Холандските университети разполагат с отлични оборудвани учебни бази и предлагат едни от най-търсените и интересни специалности на новото време (напр. нанотехнологии, авиационно инженерство, компютърни игри). Друго предимство на образованието в Холандия е, че задължително включва стажът по специалността в трети курс. Таксата за обучение е сходна с тази в някои от родните университети – 1984 евро на година.

В седмицата на висшето образование в Холандия ще се дава информация за бакалавърски и магистърски програми, как се пише мотивационно писмо, какви специалности могат да се учат на английски език, какви са възможности за финансиране и др. Всеки ден кандидат-студентите ще имат възможност да получат безплатни консултации, да се запознаят с различни аспекти от студентския живот, както и да участват в своя първи безплатен урок по холандски.

Презентациите ще могат да се проследят на живо и онлайн чрез Skype в градовете Пловдив и Бургас. Всеки посетил презентация на един или повече от участващите университети, има възможност да спечели ваучер за самолетен билет до Холандия за посещение на Open Day (Ден на отворени врати) в университет по избор и да бъде студент за един ден.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *