Сдружение Тук-Там подпомага български студенти в чужбина, които желаят да се реализират у нас

default-facebookСдружение Тук-Там създаде фонд за стипендии с идеята да подкрепя мотивирани българи, които искат да продължат образованието си в чужд университет и след това да се върнат да работят за България. През 2016/2017 г. в пилотната фаза на проекта, наречен “Иди, учи и се върни”, организацията ще даде две стипендии на обща стойност 10 хиляди лева за образователна степен магистър. Крайният срок за кандидатстване е 17 юни, а пълните условия могат да се видят на http://fund.tuk-tam.bg/

Организаторите вярват, че положителната промяна тук в България зависи от нас и можем да я постигнем, черпейки опит и от там. Изключително ценни за цялото ни общество могат да бъдат знанията, които студентите придобиват в чуждите университети, уменията, с които се сдобиват при стажовете си в чуждите компании, както и разширеният мироглед, който развиват при общуването си с хора от цял свят.

Освен финансовата подкрепа и възможността да получат образование в чуждестранен университет, одобрените кандидати ще бъдат подкрепяни от Тук-Там за бъдещото им професионално развитие, ще бъдат популяризирани сред контактите на организацията и ще станат част от общност на млади професионалисти с опит или образование в чужбина.

Средствата за стипендията са събрани от индивидуални дарители, сред които са изпълнителни директори на някои от най-големите компании в България. Посолството на САЩ в София пък подкрепя финансово комуникационната кампания на фонда. Ако проектът бъде успешен в пилотната си фаза, организацията планира да увеличава броя на стипендиантите с всяко следващо издание.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *