Републиканска студентска олимпиада по програмиране стартира във Варна

0

programiraneНа 13 и 14 май Варненският свободен университет е домакин на  XXVIII Републиканска студентска олимпиада по програмиране. Събитието се провежда под патронажа на Президента на ВСУ „Черноризец Храбър” проф. д.ик.н. Анна Недялкова.

Участниците ще се състезават в отбори от по трима студенти, които ще решат екипно между 8 и 10 задачи в рамките на 5 часа. Задачите са алгоритмични и изискват задълбочени знания по програмиране, структури от данни и алгоритми, техники на програмиране, тестване и математика. Оценяването се извършва в реално време от автоматизирана система за тестване. Награждаването на победителите ще бъде днес от 16 ч.

Тази година в състезанието ще се конкурират 24 отбора от 10 университета в страната:  Бургаски свободен университет (БСУ), Софийски университет „Св. Климент Охридски”, Нов български университет (НБУ), Технически университет – Варна, Русенски университет “Ангел Кънчев”, Технически университет – Габрово, Великотърновски университет “Св. св. Кирил и Методий”, Икономически университет – Варна, Американски университет в България и домакините от Варненския свободен университет „Черноризец Храбър”. Университетът – домакин ще бъде представен в XXVIII Републиканската студентска олимпиада по програмиране от два отбора. Специален гост е създателят на Софтуерния университет Светлин Наков.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *