Регистрацията за участие в студентското състезание HackFMI 4 е отворена

00000Четвъртото издание на студентското състезание HackFMI, което ще се проведе между 7 и 9 ноември, е посветено на темата “Hack for Games. Game Dev & Gamification”. Участниците в него ще разработват игри и ще гемифицират приложения. “Нивото на креативност по време на този хакатон ще мине над 9000”, обещават организаторите, които са подготвили награди и изненади за най-добрите участници.

HackFMI е тридневно събитие, започващо петък вечерта и завършващо неделя вечерта. През трите дни на състезанието Факултетът по математика и информатика на Софийския университет „Св. Климент Охридски, където традиционно се провежда то, ще бъде отворен денонощно. Хакатонът дава поле за изява на студентите чрез решаването на конкретно поставени проблеми. Ето защо всяко издание има специфична темa като до сега темите са били Hack for FMI, Hack for Education и Hack for Charity.

Състезанието започва като всеки регистриран студент представя в рамките на 2 минути каква му е идеята и защо тази идея си заслужава. След като се сформират всички екипи, като ограничението за екип е максимум 5 човека, се започва писането на код. В рамките на три дни екипите разработват прототип на своята идея с помощта на ментори. В края на състезанието експертно жури поставя оценка за всяка една от идеите, след което следва тържествена церемония и награждаване на най-добрите три отбора.

Повече информация и регистрация за HackFMI 4 са достъпни ТУК.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *