Първи випуск от 20 избраници започна обучението си в съвместната магистърска програма за ръководни кадри на АУБ и SDA Bocconi

0

С официално откриване в Посолството на Италия започна учебната година за първия випуск от съвместната магистърска програма за ръководни кадри на Американския университет в България и водещата образователна институция SDA Bocconi. 20 са избраниците, които ще изучават финанси, банково дело и управление на недвижими имоти в продължение на 16 месеца в София. Всички те са изявени професионалисти и заемат водещи постове в компаниите си.

България е първата страна в Източна Европа, в която SDA Bocconi открива своя програма. Инициативата на италианското топ училище у нас привлече професионалисти от различни сектори с добре структурираната си и адаптирана към пазарите в региона подборка от курсове, преподавани на английски език. Това е истински шанс за компаниите в региона да подготвят свои кадри на световно ниво, предвид че SDA Bocconi School of Management, е официално класиран от „Файненшъл таймс“ като „ третото най-добро място за специализирани програми и петото в Европа за бизнес образование“, а Американският университет в България е №1 у нас за бизнес администрация.

На откриването на програмата, Н.Пр. Стефано Балди, посланик на Италия у нас, поздрави участниците в програмата и сподели: „За мен е наистина огромно удоволствие, че това ново приключение започва тук, защото смятам, че това е не само голяма възможност за всеки един от вас, но също така е голяма възможност за България и за региона“.

„Тази програма е от помощ за България, за АУБ, за вас – студентите, които започвате обучението си. Ние се надяваме, че знанията и уменията, които ще придобиете и ще приложите на практика, ще помогнот на България и на региона.“, каза президентът на АУБд-р Стивън Съливан.

Леонардо Етро, професор по корпоративни финанси и недвижима собственост в SDA Bocconi, подчерта: „Това партньорство е много важно за нас. Магистърската програма за ръководни кадри „Финанси, банково дело и управление на недвижими имоти“ е само първата стъпка в партньорството ни с АУБ на Балканите”.

Защо е избрал да се запише в програмата споделя Венцислав Огнянов, генерален директор на “CCC Shoes” за България: „В кариерния път, по който съм се насочил, е почти задължително човек да притежава диплома подобна на тази, която ще се издаде съвместно от SDA Bocconi и Американския университет в България. Причините, поради които я избрах, са много високия рейтинг на двата университета и това, че като тази програма, такава комбинация, няма почти никъде в света“.

щ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *