Първи благотворителен гейминг спринт у нас в подкрепа на „Заедно в час“

0

Първият благотворителен гейминг спринт в България стартира на живо във Facebook страницата на TDB Play. Събитието ще продължи 77 часа без прекъсване, а първият участник е един от любимците на българското онлайн пространство – актьорът Китодар Тодоров и KITOGAMING с 11-часов DOTA 2 стрийм. Спринтът се организира в подкрепа на проекта „преподаваме.bg“ на „Заедно в час“, които целят да предоставят достъп до качествено образование за всяко дете.

Това е първата кауза, която инициативата #гудгейм подкрепя. #гудгейм е благотворително движение, което цели да обедини хората и организации с афинитет към видео игрите, в подкрепа на проекти и значими каузи, свързани с възможности за развитие, достъп до знания и по-добро образование в България.

Благотворителният спринт обещава да предложи богата програма на своите онлайн зрители. По време на стрийма те ще видят известни личности и популярни фенове на видео игрите, поставени в неочаквани и динамични ситуации. Известният телевизионен водещ Николаос Цитиридис и популярният стриймър Диги (digggiTV) ще се включват в подкрепа на движението, като ще се изправят в няколко епични League of Legends битки. Предаването на “Радиокафе” по БНР Радио София ще се пренесе на живо от студиото на TDB Play, а интересни гости ще разкажат любопитни истории за видео игрите.

Зрителите ще могат да участват активно в изграждането на съдържание по време на живия стрийм. Видни художници от български гейм студия – Мирослав Петров, Сабин Бойкинов, Симеон Сокеров и Сергей Пунчев ще рисуват на живо, в диалог с публиката. Ментори от иновативната мрежа по програмиране MindHub ще проведат урок по програмиране в Minecraft на живо, а Ели (Ellybels) ще е гид във VR пространството.

Каузата на благотворителното движение бе подкрепена също по време на четвъртото издание на Българския Гейминг Маратон, чрез който бе генерирана сумата от 5055 лв. Целта на инициативата е да бъде достигната сумата от 30 000 лв. в полза на каузата. Предстоящият гейминг спринт ще предостави на аудиторията различни възможности за подкрепа. За всяко направено дарение организаторите са предвидили специален подарък за благодетелите – издание на българската екшън ролева игра Victor Vran.

Повече за инициативата #гудгейм може да намерите на сайта: https://www.goodgame.ninja/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *