Първата в България Смарт класна стая отвори врати

0

SmartClassroom_StudentsПървата по рода си Смарт класна стая отвори врати в столичното 23-то СОУ „Фредерик Жолио-Кюри”. На официалната церемония присъстваха столичният кмет Йорданка Фандъкова и корейският посланик у нас Н. П. Шин Менг-хо.

Смарт класната стая представлява изцяло дигитализиране на учебния процес –  от хардуерната и софтуерната платформа до учебния материал и начина на преподаване и комуникация. Класната стая в 23 СОУ „Жолио Кюри” разполага с 26 работни места, оборудвани с таблети Samsung Galaxy Note 10.1, ултрамодерна сензорна е-дъска, телевизор и лаптоп.

Целта е  в нея учениците от горните класове да се обучават на иновативни устройства и да работят с интерактивно съдържание, полезно за тяхното професионално развитие.

Дигитализираното съдържание по предприемачество за ученици от 10 до 12 клас е базирано на програмите „Учебна компания“ и „Умения за успех“ на Джуниър Ачийвмънт България. То е фокусирано върху това учениците да развият умения за създаване и управление на собствен учебен бизнес.

„Нашата основна цел в Samsung е да създаваме изживявания, които отварят врати към нови идеи. В този смисъл вратата, която отваряме днес пред учениците в това столично училище, е една нова SmartClassroom_ChrisChung_Speechвъзможност, която се надявам да развие техните познания и да им даде идеи в нови посоки, които един ден могат да променят света към по-добро”, заяви изпълнителният директор на Samsung България Крис Чънг.

Дигиталната класна стая е съвместно партньорство между Samsung и Джуниър Ачийвмънт България, които планират до края на годината да разкрият подобни учебни стаи и в други градове.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *