Приключи първи кръг на международния конкурс по състезателно програмиране CodeIТ на Мусала Софт. И тази година състезанието се радва на висок интерес от младежи от различни националности. Първият кръг беше от типа “Mаратон” и в него участниците имаха няколко седмици, в които да отговорят на предизвикателствата на състезанието. Ето и класирането след края му:

Първите трима в общото класиране са:

  1. Емил Инджев – Русе;
  2. Антон Анастасов – Хасково;
  3. Душко Обрадович- Сомбор, Сърбия. 

Силно присъствие заявиха участници от Школа “АиБ” Шумен, които са първенци в младежкото класиране.

Младежко класиране:

  1. Серкан Рашид – Шумен;
  2. Симона Христова – Шумен;
  3. Иво Иванов – Шумен.

Наградите от жребия след I кръг, осигурени от партньорите на състезанието Cougar и Prestigio, отиват при: Мартин Недев, Хасково – клавиатура за компютър; Весела Николова, Шумен – мишка за компютър; Владимир Караилиев, Хасково – суитшърт CodeIT. Всички състезатели с ненулев резултат получават тениска с новата визия за сезона. Тази година конкурсът посреща и своите нови партньори в лицето на B2B Media, DevStyler и “Аз мога тук и сега”.

I кръг се проведе под патронажа на партньорите на конкурса: проф. дфн Анастас Герджиков, Ректор на СУ „Св. Климент Охридски“; доц. Първан Първанов, Декан на Факултета по математика и информатика, СУ „Св. Климент Охридски“ и д-р Антоан Тонев, директор на СМГ  „Паисий Хилендарски“. Почетен председател на журито беше Красимир Манев, първи президент на Европейската младежка олимпиада по информатика (eJOI).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *