Престижни университети за бъдещи предприемачи идват у нас през март

0

През март месец ни очаква първото за пролетта присъствено изложение за образование в чужбина, с представители на университети от цял свят.

Изложението ще бъде на 12 март (събота) в  София – Гранд Хотел Милениум, и на 13 март (неделя)  в Бургас – Гранд Хотел и Спа Приморец. Щандове ще имат университети от Австрия, Белгия, Гърция, Испания, Италия, Кипър, Япония и България.

Целта  на организираното от консултантска агенция Едланта събитие “Образование за успешна кариера” е да акцентира върху избора на такова образование, което ще създаде предпоставки за успешна професионална реализация в бъдеще. Ето защо една от най-важните теми в програмата от презентациите, съпътстващи изложението, ще бъде ранното кариерно ориентиране на учениците. Акцент на изложението са университети, популярни по цял свят със своята подкрепа на предприемачеството. Това са университети, които дават на студентите си не само съвременни академични знания, но също така чрез стажове и практики им помагат да развият важни професионални умения, които изключително много се ценят от работодателите.

University of Twente е един от водещите университети в Нидерландия за бизнес,  предприемачество и инженерни науки. Чрез инициативата VentureLab университетът подпомага реализирането на новаторски идеи, както и създаването на фирми от самите студенти. През последните 20 години от възпитаници на университета са създадени 800 стартъп компании, като едни от най-известните са booking.com и takeaway.com.

Част от изложението ще е и EU Business School, класиран в топ 35 на най-добрите бизнес училища в Европа според ежегодната класация QS Top MBA ranking. Университетът разполага с кампуси в Барселона, Женева, Монтрьо и Мюнхен и така студентите могат да сменят мястото на обучение и да получат международен опит. Сред възпитаниците на университета са лидери във фармацевтиката, спортния мениджмънт и роботиката.

На изложението ще се представи и Università IULM (Милано), известен в цял свят с качествено обучение в сферата на лингвистиката, туризма, изкуството, модата и дизайна и особено с програмите си по PR и корпоративна комуникация. Той си сътрудничи с 1400 фирми, които осигуряват възможности за стажове на студентите и работа.

Белгия, която все повече се налага като привлекателна дестинация за българските студенти, ще бъде представена от 3 държавни университета с програми изцяло на английски език. За посетителите на изложението интерес ще предизвикат мултидисциплинарните инженерни специалности и програмите Liberal Arts на участващите японски университети, както и практически ориентираното образование, предлагано от университетите  University of Nicosia, Кипър и American College of Thessaloniki (ACT), Гърция.

На изложението ще бъдат показани всички гледни точки относно предимствата и предизвикателствата на образованието в чужбина. Студенти, които в момента учат в университети в различни краища на света, ще разкажат за своя път на развитие, а родители на български студенти в чужбина ще споделят своите вълнения и притеснения в специалния Дискусионен панел за родители.

По време на изложението бъдещите кандидат-студенти и техните родители ще могат да се срещнат с консултантите на Едланта, които ще помагат със съвети за ранен избор на подходяща специалност и кариера и ще им дадат ценна информация за възможности за висше образование на английски в Европа и Азия, както и за образование на немски език в Германия и Австрия.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *