Предстои пресконференция за образованието по предприемачество в България

студентиВажността на образованието по предприемачество и икономическият ефект от него в България и на европейско ниво ще e във фокуса на предстоящата конференция, организирана от Джуниър Ачийвмънт България. Събитието ще се проведе на 04 юни в Националния дворец на културата.

Конференцията се провежда в контекста на стартиращата мащабна програма на Джуниър Ачийвмънт България за насърчаване на финансовата грамотност, като част от обучението по предприемачество на всички етапи в образователната система. Първата стъпка към това е провеждането на тест за измерване на нивото на финансова компетентност на учениците от 1. до 12. клас в българските училища.

На нея ще присъстват: Милена Стойчева – изпълнителен директор на Джуниър Ачийвмънт България, Ева Паунова – член на Европейския парламент, Комисия по икономически и парични въпроси, Комисия по вътрешния пазар и защита на потребителите, Анна-Мари Виламовска – секретар по здравеопазване и иновации на Президента на Република България, Ивайло Христов – преподавател в СУ „Климент Охридски“, сериен ИТ предприемач и Детелина Арнаудова – директор на 19. СОУ „Елин Пелин“, София, училище по предприемачество, с усилено изучаване на чужди езици.

——————————————————————————————————————————–

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *