Предстои кариерно изложение за българите във Великобритания и Германия

TeamBGCFПредстои третото поредно годишно издание на BG Careers Fair. Това е първият и единствен по рода си кариерен форум, създаден от и за български студенти и млади професионалисти в чужбина.

Тази година изложението ще се проведе както в Лондон (7-ми март) така и във Франкфурт (18-ти април). Както всяка година, инициативата се осъществява с подкрепата на Посолството на Република България в Лондон. Съорганизатор на форумите е сдружение на българите с опит в чужбина, които вярват в България – „Тук-Там”.

Прочетете още: Фолклорен флашмоб посреща българи с образование и опит в чужбина

BG Careers Fair дава възможност на участниците да:

• се запознаят с условията за професионална реализация в България чрез изложение с щандове на водещи български компании от различни сектори на икономиката

• да проведат кратко индивидуално интервю с представител на участващите изложители

• научат повече за работната среда в България

• вземат участие в кратки семинари за изготвяне на CV и мотивационни писма и кариерни съвети

Екипът зад изложението се състои от млади и амбициозни българи със споделена визия за бъдещето и обединени от желанието да допринесат за това, което искат да виждат: все повече българи, търсещи професионална реализация обратно в България.

Целта на форума е да окаже помощ на българите в чужбина при намирането на позиции за работа или стаж и да им покаже колко разнообразни и многобройни са възможностите за кариерно развитие, които ги очакват в родината.

Прочетете още: Професионалисти споделят своите рецепти за успех

BGCF.2Сред тазгодишните изложители са фирми от сферата на информационните технологии, банкирането, авиоиндустрията, клиничните изследвания, машиностроенето, образованието и др. Спонсори на събитието са Lidl, Lufthansa Technik, UniCredit Bulbank, BULATSA, Telus, Telenor, Easy Consult, Waltopia, 60к, Винпром Пещера, King’s Tobacco и ICB като сред потвърдилите участие фирми са и IBM, VMWare, Мусала Софт, PPD, HRS, Aurubis, Neterra и др. Очаква се над 500 студенти и млади професионалисти с разнообразни профили да посетят изложенията.

На миналогодишното издание над 350 души се регистрираха и посетиха форума, на който се срещнаха с 19 компании от разнообразни сектори. Над 60% от компаниите успяха да намерят кадри посредством форума – както постоянни служители, така и стажанти.

Вход свободът е свободен след предварителна регистрация.

Повече информация е достъпна ТУК

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *