Представители на бизнеса и администрацията обсъждат прилагането на нови технологии в училищата

discusiaНа 15 април от 10.30 ч. до 12.30 ч. ще се проведе уебинар на тема “Съвременните технологии като мотивация за усъвършенстване знанията на ученика”. Участието в онлайн дискусията, организирана от IDG.bg, е безплатно след предварителна регистрация.

Официални гости на дискусията ще бъдат: Орлин Кузов – държавен експерт от Министерство на образованието и науката; Д-р Ивайло Старибратов – директор на Образцова математическа гимназия „Акад. Кирил Попов”, гр. Пловдив; Атанаска Рейха – директор на 30 СОУ “Братя Миладинови”, гр. София, Ваня Кастрева – Началник, РИО София-град и инж. Снежана Хинова – търговски директор на Vali Computers.

Участниците в уебинара ще дискутират ролята на информационните технологии за мотивацията на ученика и предизвикателствата пред средните училища в намирането на финансиране за прилагането им в класните стаи. Основни акценти в дискусията са: какво предвижда Стратегията за развитие и ефективно прилагане на информационните и комуникационни технологии; националните програми и възможности за финансиране; подходящият софтуер за управление на учебния процес и др.

Повече информация е достъпна ТУК.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *