Семинари по предприемачество ще се проведат днес в София, Пловдив и Варна

predpriemachestvoДнес в град София, бул. „Александър Стамболийски” 55, ще се проведе първото издание на практическия семинар за начинаещи предприемачи „Първи стъпки в бизнеса”, организиран от JCI Sofia – част от международната неправителствена организация Junior Chamber International (JCI). На 13 май събития от същата поредица ще се проведат и в Пловдив, и във Варна.

„Първи стъпки в бизнеса” е еднодневен практически семинар по предприемачество, ориентиран към младите хора, които планират да развиват собствен бизнес или наскоро са стартирали такъв. След шест успешни издания, реализирани в Пловдив, за първи път през 2017 г. „Първи стъпки в бизнеса” се реализира в София, както и в още пет града в цяла България (Пловдив, Варна, Бургас, Свищов и Плевен).

Липсата на системно образование или достъпни цялостни обучения по предприемачество е една от основните пречки за много млади хора да развият своите идеи в работещи бизнес начинания. Затова семинарът цели да срещне младите хора с успели професионалисти, които по достъпен и разбираем начин да споделят практически съвети и личен опит.

Най-важните стъпки при стартирането на бизнес са обособени в няколко модула: Идеята, Счетоводство и финанси, Екип, Онлайн присъствие и идентичност, Маркетинг и Продажби, като за всеки модул е поканен професионалист в съответната област, който ще сподели практически съвети и личен опит с участниците. Сред лекторите са добре познати имена като Георги Държанлиев – един от съоснователите на pravatami.bg и Сандра Алексиева – създател на един от първите и най-популярни кулинарни сайтове в България „1001 Рецепти” .

В допълнение всеки от присъстващите ще получи материали с правни съвети за начинаещи предприемачи и възможност да се срещне с хора със сходни интереси и да изгради ценни познанства и партньорства.

Основната цел на семинара е всеки участник да си тръгне с практически знания, които да му позволят да предприеме конкретни действия по осъществяването на собствения си бизнес проект.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *