Почистване на мека мебел в домашни условия

По-голямата част от мебелите са тапицирани с плат, кожа или винил. Следователно има шансове да притежавате някои от тези мебели да са във вашия дом. Ето какво трябва да направите с тях, за да ги поддържате чисти, красиви и свежи.

Плат

Повечето мебели, тапицирани с плат, могат да бъдат изпрани безопасно у дома; изключение от това е само тапицерията, маркирана със знак за сухо пране. Почиствайте този вид плат на място с разтворител или опитайте следната рецепта: смесете 1/4 чаша препрарат за миене с 1 чаша топла вода и разбъркайте разтвора с яйце. Нанесете пяната върху тапицерията с чиста четка. Изплакнете тапицерията, като внимателно триете тъканта с влажна, чиста кърпа. Изплакнете кърпата, ако е необходимо.

Кожа

Кожата трябва да се почиства с чисти сапунени продукти (без почистващи препарати) и да се използва от време на време балсам, за да се възстанови влагата и да се получи блясък. Малко топла вода и щадящ препрарат е един от най-добрите начини за почистване на кожената тапицерия. Нанесете само пяната, като внимателно търкате с мека четка и почистете с влажна гъба.

Винил

Виниловата тапицерия може да се почиства по същия начин като целта на винила. Най-добрият начин да я почистите е със сода за хляб, последвана от леко измиване с течност за миене на съдове.

Ако пък чувствате, че не искате да рискувате качеството на меката мебел у дома, то потърсете професионална фирма за почистване. Професионалистите ще направят всичко възможно, за да се справят с петната и натрупаната мръсотия ефективно и да ви предложат един обновен, блестящ дом.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *