Последна седмица за регистрация за Арт семестър

0

DSC02872Интересна палитра от творци ще бъдат гост-лектори тази година в най-необичайното обучение по финанси – Арт семестър 2016. Димитър Труканов ще е един от вдъхновителите, които ще разказват как човек може да сбъдне мечтата си у нас, стига наистина да вярва в себе си. Това е художникът, който създава триизмерни картини с разтопена хартия и води нестандартни тренировки по езда на кон и стрелба с лък. Въпреки натоварената програма през май, той ще гостува виртуално и е посъветвал дъщеря си, студент в НХА, да се включи в обучението.

В програмата тази година са включени и някои от най-активните участници в предишното издание на Арт семестър. Онлайн от Прага ще се включи един друг нетипичен артист – Петя Константинова, която рисува с химикали. Да, с химикалите, които всички използваме, тя създава картини. Въпреки, че е в чешката столица едва от няколко месеца, вече подготвя първата си изложба там. Самата тя е специалист по комуникации и ще даде практични съвети как творците да успяват да комуникират своето изкуство да стигат до галеристи, да показват творбите си в арт пространства и да работят това, което обичат.

Галеристът в Арт семестър тази година е Райна Костова, създател на галерия Маестро. Тя дава шанс на съвременни автори и ще представи своята визия за комуникация с творците.

Художник, докторант, с две висши образования и участник в мащабния проект на Лучано Бенетон, който създава „Карта на новото изкуство”, Юлиана Текова за трети път ще бъде част от Арт семестър. Ще покаже мотивиращи примери от съвременната живопис със зашеметяващи цени и ще размечтае участниците с историята на един румънски творец, превърнал се в хит за колекционерите.

С изложбата Imago Mundi във Венеция, в полезрението на Бенетон попадна и един друг автор, гост в Арт семестър 2016 – Ивайло Христов. Той е първият лектор-художник, който работи в банкова институция.

Бившият преподавател в Лесотехническия институт Ромео Смилянов, който миналата година в рамките на Арт семестър успя да нарисува поредица от 7 бика в рамките на творческата седмица, тази година ще бъде в ролята на наставник. По време на изложбата си в Карол той успя да продаде повече от половината си картини и така освен най-продуктивен, стана и най-резултатен от участниците в проекта. Как постига това, как изгражда личен бранд, как печели почитатели? Освен отговорите на тези въпроси, той ще даде отговори и за данъците, осигуровките и регистрирането на фирма от художник.

Не по-малко любопитен е адвокатът, който ще коментира казуси от авторското право. Мирослав Моравски е композитор, изпълнител, актьор, импровизатор, писател…Творец, който не се побира в едноцветно определение. Той е подготвил не само полезна информация, но и практически задачи за участниците в Арт семестър.

Кога и как можете да кандидатствате, вижте тук.

Събитието във Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *