Позитивни послания на учители ще вдъхновяват столичани

0

Жителите и гостите на София вече могат да разгледат и да се насладят на вдъхновяваща фотоизложба в градина „Кристал”, състояща се от 13 фотографии на учители, техните лични истории и мотивиращи послания.

Изложбата носи името „Всеки урок има силата да променя”, създадена е от екипа на Образователен комплекс „Цар Симеон Велики” и е реализирана с подкрепата на Столична община. Събитието е своеобразно продължение на седмицата на народните будители, която всяка година се провежда в Частно основно училище “Цар Симеон Велики” и е посветено на съвременните будители – учителите.

Техните фотографии улавят процеса на работа както в основното училище, така и в новата гимназия по природни науки и предприемачество „Асен Йорданов”, която също е част от Образователен комплекс „Цар Симеон Велики”.

Изложбата беше открита от създателя на комплекса д-р Росица Врабевска, която сподели:

„За мен е чест образователните ни структури да се свързват с учители като нашите – отдадени на професията, работещи с хъс и високо ценени от учениците. Вярвам, че те ще оставят траен отпечатък в съзнанието на възпитаниците ни, а изложбата е един от начините да им кажем голямо „Благодаря” за всичко, което правят”.

Изложбените пана изобилстват от позитивни послания на учители, някои от които специално са се върнали от чужбина, за да работят в полза на българското образование.

Един от цитатите в изложбата гласи: „Предизвиквам децата да ми задават въпроси. Ако се затрудня с отговора, значи съм успял да ги науча не какво, а как да мислят.”

Фотографиите ще останат в столицата през следващите две седмици.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *