„Под игото“ излезе на 6liokavitsa. 4estit 24 mai!

pod igoto

По случай 24 май – Деня на славянската писменост и култура, ИК „Жанет 45“ издаде класическия български роман „Под игото“ на… 6liokavitsa.

Ето какво пишат от издателството:

Избрахме вечния роман „Под игото“, защото знаем, че той заема специално място в съзнанието на българите и само така можехме да привлечем вниманието на всички. Само така можехме да им покажем колко много губим, пишейки на шльокавица. Губим езика си, с него губим културата си. А в крайна сметка губим и идентичността си.

Ние от Издателство „Жанет 45“ повече от четвърт век активно подкрепяме българската литература и култура. И вярваме, че за да ги запазим и развием, трябва особено високо да ценим езика си. И точно поради тази причина за всяко закупено издание от „Pod igoto”, което изчезва от книжарниците завинаги, ние ще дарим две български книги на училища, читалища и библиотеки. За да могат повече хора да се докоснат до езика и азбуката ни и да започнат да ги уважават.

Желаещите да се включат в инициативата ни и да получат дарение от книги могат да се свържат с нас на booksj45@gmail.com.

Още за инициативата можете да научите тук.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *