Подаръци за хора, които обичат направи си сам и занаятчийски проекти

0

Всеки има близък човек, който винаги обича да майстори нещо, да изработва нещо с ръцете си, а направи си сам проектите са му хоби. И точно тези приятели като че си имат всичко и купуването на подарък може да се окаже почти невъзможна мисия.

Но не е задължително. Винаги има креативни идеи, от които може да заимствате и да ги изненадате приятно.

Машина – резачка за букви

Подобен уред е мечта за всеки крафт любител, нещо като миксера KitchenAid в света на кулинарията. В онлайн магазините могат да се намерят подобни машини, изрязващи букви и фигури на хартия, винил и плат за неограничени творчески възможности. Те са идеални за скрапбукинг, правене на карти и много много други.

Гоблен

Шиенето на гоблен е занаят, който беше популярен в миналото, но в последните години все повече хора се завръщат към него. Шиенето на гоблен е уникално ръкоделие и може да се определи като вид арт терапия. А най-хубавото е, че има гоблени за всички – за новаци, за напреднали, за деца или по-сериозни за професионалисти.

Когато се изработва един гоблен, човек трябва да се концентрира максимално върху схемата и плата за гоблена, а тъй като всеки ушит бод е сам за себе си, човек буквално може да бъде погълнат от работата. Това означава само едно – откъсване от ежедневието и проблемите. И нещо много интересно. Според експерти шиенето на гоблен помага и на очите, защото те се местят непрекъснато от схема към панамата и обратно. За някои хора шиенето на гоблен е удоволствие, за други е буквално мания, за трети начин да бъдат сами със себе си и да забравят негативни мисли, както и като вид начин на отпускане преди важни събития.

Персонализиран печат

Без значение за какъв вид любител – занаятчия търсите подарък, със сигурност ще се радвате да сложите свой собствен печат върху творенията си – буквално. Ето защо персонализиран печат е нещо, пред което никой няма да остане безразличен.

Шевна машина

Ако ваш приятел винаги сте е интересувал от шиене, сега е моментът да го изненадате! Хубава качествена машина ще служи с години и може да направи и любителя истински майстор.

Настолна лампа

Независимо дали търсите подарък за човек, който шие, плете, ниже мъниста или прави миниатюри, доброто осветление е ключът към качествената работа. Ето защо хубава настолна лампа с различни нива на яркост е идеален подарък. И дори да изглежда като обикновен подарък, със сигурност ще се използва почти непрекъснато.

Комплект за бижута от полимерна глина

Забавни и красиви бижута от полимерна глина добиват все по-голяма популярност в модерните среди напоследък. Ако търсите идея за подарък, изберете комплект консумативи – глина, инструменти за рязане, калъпи за бижута, лепило и боя за оцветяване. Това е един от онези подаръци, пред които просто никой не може да устои.

Комплект за макраме

Този занаят от 70-те години преживява голям ренесанс. Най-лесният начин да започнете своето пътуване в ретро изработка е с комплект за макраме, който включва всички основни неща: шнурове, модел и дървен дюбел, на който да закачите творението си.

Комплект за стан

Прекарването на повече време у дома накара повече хора да се захванат с нови хобита. А ако имате приятел или близък, който все още се чуди с какво да се захване, подарете му тъкачен стан. Има модели, които са за начинаещи и ще усмихнат всеки човек.

Арт книга за крафт идеи

Помогнете на вашият приятел – любител занаятчия да събере всички свои добри идеи на едно място с красив скицник за идеи. Тук той може да записва, да слага снимки или готови проекти.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *