Пловдивската математическа гимназия e първото училище със смарт класна стая в града

Samsung_InnovationLabОМГ „Академик Кирил Попов” е победителят в конкурса между средните училища в Пловдив, който определи кое да е първото училище в града със своя „смарт класна стая”. Конкурсът се проведе под надслов „Защо моето училище е „най-умното”, като за целта учениците трябваше да подготвят кратко видео, с което да представят училището си.

Проведеният конкурс е продължение на съвместния проект на Samsung и Джуниър Ачийвмънт България в подкрепа на българското образование, който стартира с откриването на първата „Смарт класна стая” в 23-то СОУ „Фредерик Жолио-Кюри” в София през септември тази година.

12 средни училища от Пловдив се включиха в оспорваната надпревара, като създадоха вдъхновяващи видеа за представянето на своите училища, които бяха качени във Фейсбук страницата на Samsung България, YouTube и др. След едноседмично гласуване всяко видео получи оценка, сформирана от 50% от гласуването на журито, 25% от броя гласове във Фейсбук и 25% от броя гледания във всички сайтове, където са качени видеата.

Със своя клип ОМГ „Академик Кирил Попов” събра над 10 хиляди гледания и почти 2000 харесвания, които му гарантираха първото място. Техни подгласници са НХГ „Цанко Лавренов” и ПГСАГ „Арх. Камен Петков”.

Смарт класната стая в ОМГ „Академик Кирил Попов” – самият проект по реновиране и инсталиране на „смарт решението” ще се извърши през януари 2014 година, като целта е новата „смарт класна стая” да бъде готова за ползване от началото на втория учебен срок.

Вижте още: Учениците в Пловдив ще се състезават за смарт класна стая в своето училище

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *