Пепа Василева, BEIED: Маркетингът се променя изключително динамично

DSC_2363(1)Управляващият директор на BEIED Bulgaria Пепа Василева има богат опит в маркетинга и мениджмънта вече близо 20 години. Занимава се с бизнес планиране, маркетинг и развитие на уникални продукти и услуги, както и с организиране на събития, обучения и консултиране.

Екипът на Uchi.bg разговаря с нея за новата сертификатна програма Modern Marketing Management, подходяща за всички, които искат да се запознаят с последните новости в динамично променящия се маркетинг.

Началото й се отбелязва на 30-и септември с подарък за регистриралите се гости – среща на маркетинг експерти и две интересни лекции от доказалите се в бранша професионалисти – Радослав Бимбалов и Георги Малчев. За талантливите кандидати програмата стартира и конкурс за стипендии.

Въпрос: Защо стартирате програмата Modern Marketing Management? Какви пратически причини ви подтикнаха да организирате това обучение?

Отговор: През годините BEIED e провела различни програми, включително и силни маркетинг обучения. Това е дисциплина, която се променя изключително динамично. Курсовете по маркетинг трябва да бъдат обновявани и развивани възможно най-често. С партньорите от Triple Pro видяхме нуждата от нова, модерна програма, която да запълни празнините между теория и практика и да даде на съвременните маркетинг експерти приложими инструменти. Съвременните технологии, социалните мрежи, променената комуникация, иновативните фирми с малки бюджети – това води до нови правила на играта, нови методи за по-ефективен маркетинг. Щастливи сме, че привлякохме вдъхновяващ екип от лектори – успешни и доказали се мениджъри. Практици с богат опит, които ще могат да споделят примери от реалната бизнес среда.

Въпрос: За кого е полезна програмата?

Отговор: Като цяло подобни практически знания са важни за всеки мениджър или собственик на бизнес, който е ангажиран със стратегически решения и управление. Имайки предвид колко бързо се променя дисциплината, програмата е полезна и за тези от нас, които вече сме учили маркетинг, но преди години. Особено подходящо е обучението за маркетинг професионалисти на средно и високо ниво в компаниите, бранд мениджъри, консултанти, за всеки, който иска да е запознат с новите тенденции.

Въпрос: Какви модули са включени в нея и какви умения ще придобият участниците?

Отговор: Програмата съдържа 4 основни курса, които ще помогнат на участниците да придобият знания и умения, необходими за успешното маркетиране на продукт или услуга – от установяване на нуждите на пазара до изграждането на марката и правилната комуникация с клиента. Модулите включват теми като – стратегическо планиране, брендинг, проучвания, маркетинг измервания, ROI, Реклама, PR, събития, инбаунд маркетинг – съдържание, маркетинг в Интернет, социални мрежи, измервания и пр. Всяка една тема през призмата на практиката и новите методи. Включени са симулации, казуси, гост лектори, посещения в различни компании за упражнения на терен и всичко това в една приятна, творческа, стимулираща и амбицираща среда от способни и мотивирани участници, които научават един от друг също толкова много, колкото и от самите лектори.

Въпрос: Отворен ли е българинът към обучения и личностно развитие?

Отговор: От моя опит за последните близо 15 години в тази сфера, мога да кажа определено да. Винаги най-способните, умни и образовани мениджъри са с най-голямо желание за още и още развитие. Фирмите инвестират в своите служители, но и все повече се увеличава процентът на индивидите, които сами финансират образованието си. Дори в периода на кризата тези кандидати се увеличиха. Радва ме и фактът, че все повече български компании инвестират в служителите си. Преди години чуждите фирми в това отношение бяха мнозинство. Осъзнава се фактът, че ученето е постоянно необходим процес и самоусъвършенстването не приключва с академичната диплома.

Въпрос: Какви други програми организира BEIED Bulgaria?

Отговор: Освен сертификатните ни програми по мениджмънт и маркетинг, представяме и кратки форми – семинари, уъркшопи, вътрешно фирмени обучения и бизнес консултации. Различни формати, но с една обща цел – практически приложими знания и умения, представени по един трансформиращ и мотивиращ начин. Надявам се да сме полезни на клиентите си. Много сме щастливи, когато чуем положителните им отзиви и най-вече, споделянето, че обучението е променило самочувствието им, че са поели смели стъпки и успешни промени в развитието си. Това е прекрасна награда, както и самата възможност да работим с токова талантливи и мотивирани хора. Зареждащо е и вдъхващо оптимизъм.

Въпросите зададе Мария Иванова

——————————————————————————————————————————–

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *